Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав достатньо приводів для звинувачень Медведєва - Яценюк

Вівторок, 11 серпня 2009, 16:07

Президент Віктор Ющенко дав достатньо приводів для того, щоб вважати його політику антиросійською.

Так екс-міністр закордонних справ Арсеній Яценюк в ефірі "Эхо Москвы" прокоментував заяву президента РФ Дмитра Медведєва про антиросійський курс українського керівництва.

"Звичайно, що діючий президент України дав дуже багато приводів для того, щоб вважати його політику антиросійською. Але цим негайно скористалися наші російські партнери", - сказав Яценюк.

При цьому він назвав заяву Медведєва "свідченням дуже високої температури в наших двосторонніх відносинах". "Проблематика є і з української, і з російської сторони", - наголосив депутат.

"Той рівень дипломатичних відносин, що сьогодні існує між Україною і Росією, неприйнятний. Ми повинні припинити обмінюватися повідомленнями через інтернет і заяви прес-служб", - підкреслив він.

Коментуючи звинувачення України в продажу зброї Грузії, Яценюк зазначив, що не підтримував дій президента Грузії Михаїла Саакашвілі. Разом з тим він підкреслив, що Україна діє відповідно до норм міжнародного права.

"Міжнародне право не забороняло поставляти зброю. Інше питання, як Грузія скористалася цією зброєю", - зауважив Яценюк.

Щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, екс-міністр нагадав, що "Україна і Росія мають угоду про тимчасове перебування флоту".

"Ніхто не має права порушувати діючу угоду", - заявив Яценюк.

Відповідаючи на питання, чому станом на 15.00 президент Ющенко так і не відповів на заяву президента Медведєва, Яценюк відзначив:

"Це питання до діючого глави держави. Хоча поспіх у міжнародних відносинах також ні до чого гарного не приводить".

"Важлива не швидкість відповіді, а дуже важливий зміст відповіді і не тільки відповіді, а найголовніше – це дії", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...