Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко: Заяви Росії - це зашморгана ганчірка

Вівторок, 25 серпня 2009, 17:05

Голова СБУ Валентин Наливайченко називає брехливими заяви російської сторони про те, що в нападі на Південну Осетію в серпні 2008 року брали участь українські військовослужбовці, а також члени УНА-УНСО.

"Моя відповідь знову нікому не сподобається. Моя принципова позиція полягає в тому, що Україна не була і не є стороною цього конфлікту. Ми не є агресором у цій ситуації... Тому ми не маємо потреби у жодних коментарях щодо тих чи інших тверджень, тим більше, що вони брехливі", - заявив Наливайченко у вівторок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це зашморгана ганчірка", - додав він.

За його словами, СБУ в минулому році ознайомила громадськість, у тому числі світову, "про сфабриковані справи і спроби наймати українців з тим, щоб їх втягнути на територію Абхазії в минулому році".

"З’явилися звинувачення нібито в участі українців у тому чи іншому збройному конфлікті... це брехливі твердження", - заявив Наливайченко.

Також голова СБУ закликав усі сторони дотримуватися "найголовнішого принципу - міжнародного права".

"Є міжнародні спостерігачі, і були від ООН, ОБСЄ на території Грузії, вони спостерігали і мають незаперечні докази... правдиві документи щодо того, що насправді сталося на території Грузії", - нагадав Наливайченко.

Тому, на переконання голови СБУ, необхідно шукати докази на підставі інформації міжнародних спостерігачів.

Також він додав, що Україна як третя сторона "ні з того, ні з сього звинувачується", і закликав уникати таких ситуацій.

"Це неправильно ні по суті, ні по формі", - зазначив Наливайченко.

Голова СБУ знову підкреслив, що дана інформація перевірялася неодноразово. "Громадяни України не брали участі у збройному конфлікті", - запевнив він.

Крім того, Наливайченко нагадав про заяву "регіонала" Валерія Коновалюка про те, що він нібито бачив "8 громадян України, які сидять з зенітками".

"Всі 8 громадян України в цей час працювали на заводі... Ми незаперечно довели, і в тому числі офіційно МЗС РФ, що ці люди в той час перебували на заводі в Харкові, ніколи не воюючи і тим більше на території іншої держави", - підкреслив голова СБУ.

Як відомо, слідчий комітет при прокуратурі Росії раніше заявив, що в ході розслідування кримінальної справи за фактами геноциду та масових вбивств громадян РФ на території Південної Осетії встановлена участь українських військових, а також не менше 200 членів УНА-УНСО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...