Янукович обіцяє говорити з Росією на рівних

Четвер, 27 серпня 2009, 16:23

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович у випадку перемоги на президентських виборах збирається сприяти встановленню рівних партнерських відносин із Росією.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер, відповідаючи на запитання про свої політичні плани у відносинах із РФ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як повернутися назад? Таке завдання треба ставити. Як повернути відносини рівні, партнерські? Тому що сьогодні Україна виглядає не просто як слабкий партнер, а як партнер, із яким можна розмовляти як завгодно", - заявив Янукович.

При цьому на запитання, чи збирається він у випадку перемоги на виборах ініціювати перегляд газових угод із Москвою, він заявив, що за всі роки незалежності всі українські уряди напрацювали "величезну правову базу" з даного питання.

Водночас Янукович із жалем відзначив, що за останні роки двосторонні взаємини, у тому числі в газовій сфері, значно погіршилися.

Лідер Партії регіонів підкреслив, що вирішення даного питання буде однією із численних проблем у відносинах Києва й Москви – "а це пакет величезний".

Янукович підкреслює, що Україна має бути надійним партнером для Європи в газовій сфері. При цьому він запевнив:

"Ми (Партія регіонів) ніколи не допустимо повторення зими 2006 і 2009 року".

На думку Януковича, взаємини між Україною і Росією не можуть залишатися на нинішньому рівні.

"Я вважаю, їх потрібно змінювати, і для цього є воля українського народу. Я буду виконувати волю українського народу. Ми будемо будувати і продовжувати історичні традиції українського й російського народів", - пообіцяв він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...