Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ може дати Україні більше, ніж обіцяв

Субота, 29 серпня 2009, 16:28

МВФ може надати Україні кредити на суму понад передбачених раніше 16,5 млрд. доларів.

Про це в інтерв'ю "Контрактам" сказав постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Поки що ми не проводили переговорів про збільшення фінансування, однак якщо знадобляться додаткові ресурси, і уряд звернеться до нас з економічно обгрунтованою програмою, то МВФ готовий серйозно розглянути заявку України", - зазначив він.

Альєр підкреслив, що нинішня програма stand by розрахована на період до жовтня 2010 року.

В її рамках фонд уже перерахував Україні 10,5 млрд. доларів кредитних коштів, і може надати ще 6 млрд. доларів, у тому числі 3,8 млрд. - до кінця нинішнього року.

Водночас він не виключив, що у разі порушення українською владою вимог програми stand by, подальше фінансування може бути припинене.

"Якщо не будуть виконуватися ухвалені показники, ми будемо аналізувати причини такого невиконання ... Якщо такі відхилення будуть результатом навмисної політики, яка буде суперечити духу і цілям програми, ми припинимо співпрацю", - сказав Альєр.

Кабмін, за словами Альєра, надає МВФ вичерпну інформацію про використання раніше виділених фондом кредитних коштів.

Умовами отримання четвертого траншу кредиту stand by Альєр назвав просування в питанні оздоровлення банківського сектора, дотримання необхідного рівня дефіциту держбюджету-2009, розробка реалістичного проекту держбюджету-2010 з дефіцитом не більше 3% ВВП без урахування дефіциту "Нафтогазу України" і 4% ВВП - з урахуванням дефіциту "Нафтогазу".

Альєр застеріг українську владу від надмірного фінансування дефіциту держбюджету за рахунок викупу Нацбанком облігацій внутрішньої державної позики.

"Будь-яка монетизація бюджетного дефіциту повинна проводитися дуже обережно, тому що наслідки можуть бути непередбачуваними і негативними, як, наприклад, стрибок обмінного курсу та неконтрольована інфляція", - зазначив він.

Альєр висловив надію на те, що уряд, як раніше було обіцяно, рекапіталізує банк "Надра" і Укрпромбанк після досягнення цими фінустановами домовленостей з кредиторами про реструктуризацію зовнішніх позик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...