Партія Ющенка кинулася захищати завод Фірташа

Неділя, 30 серпня 2009, 14:46

"Наша Україна" закликає "припинити нищення ВАТ "Рівнеазот".

Про це йдеться у відкритому листі президії Рівненської облорганізації політичної партії до керівництва держави щодо ситуації, що склалася на "Рівнеазотом", повідомляє прес-служба Нашої України.

Також президія облорганізації вимагає "створити незалежну урядову та парламентську комісії для вивчення усіх аспектів приватизації "Рівнеазоту" та розгляду доцільності його націоналізації".

У "Нашій Україні" закликали "на період до вирішення цього питання по суті, дозволити "Рівнеазоту" працювати на тих самих умовах, на яких працюють усі інші хімічні підприємства України".

"Упродовж весни-літа цього року українські хіміки отримували газ на свої виробничі потреби за ціною у чотири рази вищою, ніж їх конкуренти в Росії, та удвічі вищою, ніж аналогічні підприємства у Німеччині", - зазначається у листі.

"Зрозуміло, що нормально функціонувати вони у таких умовах не могли. Український ринок хімдобрив було свідомо віддано на поталу російським виробникам", - розповідають автори заяви.

"Однак 14 серпня було ухвалено постанову НКРЕ, якою затвердили граничний рівень ціни на природний газ для ВАТ "ДніпроАЗОТ", ВАТ "Концерн Стирол", ВАТ "Одеський припортовий завод", ВАТ "Азот" та ЗАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" на рівні 1584,40 грн. за тис. кубометрів", - йдеться у повідомленні.

"Ціна хай і висока, але така, за якої хімічні підприємства здатні функціонувати. Проблема лише у тому, що у згаданому переліку ВАТ "Рівнеазот" (єдине з усіх виробників азотних добрив в Україні) відсутнє, і приречене на згортання виробництва", - наголошується в заяві.

"Заради з’ясування стосунків між окремими персоналіями не варто ставити під загрозу добробут цілого міста та економіку краю. Безробітний глава сімейства не повинен пояснювати дітям власну безпорадність конфліктом між главою уряду і своїм роботодавцем", - зазначили у "Нашій Україні".

У заяві підкреслюється, що "до 30% міського бюджету Рівного формується за рахунок надходжень від "Рівнеазоту".

Як відомо, раніше прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що уряд має намір перевірити виконання приватизаційної угоди власниками "Рівнеазоту".

"Це єдине підприємство в Україні, яке узурповане паном Фірташем, яке працює скорочений тиждень, яке нищить трудові колективи, нищить виробництво і повністю зруйнувало свою роботу", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування