Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко "розправився" з підлеглими за катування струмом

Вівторок, 1 вересня 2009, 15:34

За знущання над підозрюваним покарано 17 правоохоронців.

Відповідний наказ під час робочої поїздки в Одеську область оприлюднив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє УНІАН.

За дискредитацію органів внутрішніх справ з органів МВС звільнено заступника начальника карного розшуку та старшого уповноваженого Комінтернівського райвідділу міліції.

Інші за недбале ставлення до виконання службових обов’язків отримали догани або були на один ступінь понижені у званнях.

Крім того, начальник райвідділу міліції попереджений про неповну службову відповідальність.

Як заявив Луценко, цей керівник має два місяці для того, щоб виправити ситуацію у колективі, який він очолює. В іншому випадку міністр обіцяє розатестувати весь особовий склад райвідділу і набрати на службу нових співробітників.

Звертаючись до начальника райвідділу міліції, міністр сказав: "Це великий кредит. До речі, це тільки враховуючи ваші попередні досягнення".

Начальник Служби внутрішньої безпеки МВС Василь Слободяник доповів, що двоє зі звільнених офіцерів 7 серпня доставили затриманого до райвідділу, сфальсифікували протокол про начебто його непокору працівникам міліції, в результаті чого суд виніс рішення про адміністративний арешт затриманого на 5 діб.

Після цього, за заявою потерпілого, офіцери замість того, щоб помістити його в ізолятор тимчасового тримання, де чоловік мав би відбувати адміністративне покарання, відвели його у підвал, де, застосувавши проти нього генератор електричного струму від телефона, вимагали зізнання. В результаті людина отримала закритий перелом кістки правового плеча.

У своїх поясненнях міністру обидва офіцери заявили, що тілесних ушкоджень чоловіку вони не завдавали, у підвал його не відводили, а травму той отримав "в результаті падіння на порозі туалету".

Коментуючи вказані дії працівників райвідділу та бездіяльність з боку керівників управління міліції, Луценко зауважив, що ці працівники міліції замість того, щоб "думати головою", вдалися до найпростішого: "Залякати людину, щоб "вибити" у неї покази".

"Це дії, які ламають долю людини. На кожну таку дію з боку працівників міліції буде такий розгромний наказ. Тільки так можна зламати цю ще радянську традицію", - заявив Луценко.

Міністр повідомив, що протягом цього року Служба внутрішньої безпеки МВС передала до прокуратури 400 кримінальних справ стосовно працівників міліції, які вчинили незаконні або злочинні дії, а ще тисячі міліціонерів попереджені доганами.

Міністр закликав громадян не боятися звертатися до Служби внутрішньої безпеки МВС, якщо проти них з боку міліціонерів були застосовані незаконні дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...