Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стрілянина на коньячному заводі: є поранені

Четвер, 3 вересня 2009, 22:35

На коньячному заводі "Таврія" у Новій Каховці Херсонської області сталася перестрілка.

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" перший заступник гендиректора заводу Людмила Надточій, в результаті перестрілки є поранені.

"На трьох автобусах приїхало близько 150 осіб. Пробили ворота, в'їхали на територію. Люди, одягнені у чорне, у камуфляжній формі, у касках, з наколінниками, наручниками, спробували захопити будівлю заводу. Стрілянина, сльозогінний газ, є поранені", - сказала вона.

За словами заступника гендиректора, станом на 22:00 ці люди знаходяться на території заводу.

"Це не міліція, не СБУ, в усякому разі, вони не пред'являли жодних документів, вони ніяк не показували, що вони якимось чином мають відношення до органів влади. За нашими відомостями це кримські бандити", - додала вона.

Як повідомив один з очевидців, новий менеджмент компанії на підставі рішення суду, яке вступило в силу, спробував зайти на підприємство у супроводі співробітників охоронної фірми (всього близько 80-100 осіб).

За його словами, після того, як вони перетнули прохідну, з заводської території почали стріляти з мисливської зброї, швидше за все, з дробовиків. Станом на 22:00 поранених вивозили на машинах швидкої допомоги, але машин не вистачало.

У свою чергу, прес-секретар МВС Інна Кисіль заявила, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко особисто контролює ситуацію, яка виникла на коньячному заводі.

"У даний момент міністр особисто взяв під контроль ситуацію на заводі", - сказала вона, зазначивши, що глава МВС з цього приводу спілкувався з мером та депутатами облради.

"Позиція така: без виконавчої служби ніхто не має право вриватися на територію заводу. Тому по відношенню до всіх, хто діяв поза законом, будуть вжиті відповідні заходи", - підкреслила Кисіль.

Також вона повідомила, що міліція Нової Каховки блокувала близько 150 осіб, які увірвалися на територію коньячного заводу і відкрили там стрілянину.

"На площі біля заводу близько 150 нападників взяті у кільце всім особовим складом міської міліції та "Беркута", - підкреслила Кисіль. При цьому вона додала, що кількість поранених уточнюється.

Як передає очевидець, станом на 23:00, близько півсотні працівників міліції охороняють тих, хто увійшов на території заводу, працівників підприємства, попереджаючи можливість самосуду.

За його словами, з цієї групи витягають поранених і забирають їх на машинах швидкої допомоги.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування