Депутати БЮТ і ПР обламали місцевих колег

П'ятниця, 4 вересня 2009, 14:46

Депутати БЮТ і ПР пропонують призначити чергові місцеві вибори на 2010 рік.

Відповідний проект зареєстрований у Верховній Раді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Автори проекту постанови перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) і Андрій Портнов (БЮТ)

Текст документа на сайті Верховної Ради поки не оприлюднений.

Як пояснив Портнов, вибори до місцевих рад, а також міських, сільських і селищних голів пропонується провести 30 травня 2010 року.

За його словами, проведення цих виборів пов'язане з тим, що в 2010 році закінчується 4-річний термін повноважень місцевих рад, міських, сільських і селищних голів, обраних у березні 2006 року.

При цьому Портнов підкреслив, що попередні вибори проходили до вступу в силу тієї норми Конституції України, де встановлюється 5-річний термін повноважень місцевих рад та міських, сільських і селищних голів.

"Місцеві ради були обрані в березні 2006 року, тобто до набуття чинності цієї норми Конституції, і, у зв'язку з тим, що закони не мають зворотної сили, за чинною Конституцією передбачається 4-річний термін повноважень місцевих рад та міських, сільських і селищних голів", - пояснив депутат.

При цьому Портнов відзначив, що в результаті наступних виборів місцеві ради та міські, сільські та селищні голови будуть обиратися на 5 років.

Крім того він відзначив, що вибори 30 травня 2010 не будуть стосуватися тих органів влади, де пройшли позачергові вибори.

Пояснюючи призначення виборів на 30 травня 2010, Ларинович відзначив, що ці вибори відбудуться після інавгурації новообраного президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування