Томенко хоче розпустити депутатів на час виборів

Субота, 5 вересня 2009, 13:16

Віце-спікер Микола Томенко пропонує депутатам на час президентської кампанії піти у неоплачувану відпустку, щоб не перетворювати парламент у "майданчик для агітації".

Томенко зазначив, що у зв’язку з цим він підготував відповідний проект постанови, повідомляє УНІАН.

Він додав, що у Верховній Раді щонайменше десять кандидатів у президенти, які будуть використовувати її для своїх передвиборчих планів.

"Це створить ситуацію, коли Верховна Рада дискредитуватиме не тільки саму себе, а й дискредитуватиме парламентаризм і країну в цілому. Саме тому я запропонував, аби усі народні депутати на 90 днів пішли у неоплачувану відпустку", - сказав він.

У цей час, на думку Томенка, депутати мають працювати в округах та фракціях, що дало б можливість кожній команді максимально залучити депутатів до виборчої кампанії, не використовуючи при цьому ні державні кошти, ні інститут парламентаризму.

За словами віце-спікера. після завершення першого туру виборів парламент мусить зібратися, аби не допустити форс-мажорних обставин.

"Таке рішення захистить саму ідею парламентаризму, дасть можливість зекономити бюджетні кошти, розрахуватися парламенту зі своїми боргами. Ця ідея стимулюватиме парламент, народних депутатів та ініціаторів блокування до початку виборчої кампанії або до того, щоб змінити свої плани, аби парламент до 19 жовтня почав працювати", - додав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування