Ющенко пропонує Раді два варіанти "самогубства"

Неділя, 6 вересня 2009, 20:38

Конфлікт в українському парламенті можна вирішити шляхом саморозпуску, або через вихід з коаліції однієї з політичних сил.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в ефірі телеканалу Інтер.

"Вийти чесно з цієї гри можна першим способом – це саморозпуск Верховної Ради. Це те, що відповідає чинній Конституції і ми ще до виборів могли б змінити цю ситуацію і прийти до працездатного парламенту", - вважає він.

"Непрацюючий парламент країні непотрібен. Це занадто дороге шоу, яке влаштовується двома силами", - наголосив президент.

"Друге – це вихід з коаліції будь-якої з політичних сил, яка насмілиться на себе взяти відповідальність за той ганебний процес, який йде в українському парламенті", - заявив Ющенко.

"Норма Конституції, яка говорить про те, що за півроку до виборів (президента) неможливі дострокові парламентські вибори – це так, але це по ініціативі президента. А по ініціативі члена коаліції, якщо він виходить з коаліції – це абсолютно можливо", - вважає він.

Ющенко також заявив, що "у президента зараз немає підстав для розпуску парламенту".

"Не було їх місяць назад і не було їх два місяці назад. Якби такі підстави були, то я б не чекав і 24 години, щоб це рішення покласти на реалізацію", - сказав глава держави

"Конфлікт, який є, лежить на плечах прем’єр-міністра і тих політичних сил, які оголосили про створення коаліції більшості, якої немає", - заявив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News