ЛИТВИН ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА

Середа, 9 вересня 2009, 09:30

Спікер Володимир Литвин підписав закон про внесення змін до законодавства щодо виборів президента, вето на який подолав парламент.

Цей закон офіційно оприлюднюється на веб-сайті Верховної Ради і опубліковується у газеті "Голос України" та інших друкованих ЗМІ за підписом голови Верховної Ради, повідомляє прес-служба парламенту.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів президента" був прийнятий Верховною Радою 24 липня цього року.

18 серпня президент Віктор Ющенко повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.

21 серпня Верховна Рада 325 голосами повторно прийняла цей закон, подолавши вето президента. 25 серпня 2009 року документ був направлений на підпис Ющенку.

Однак, 2 вересня президент повернув до Верховної Ради закон про внесення змін до законодавства щодо виборів президента без свого підпису і з пропозицією опублікувати його за підписом голови Верховної Ради.

За Конституцією закон, повторно прийнятий парламентом не менш як двома третинами від конституційного складу ВР, який не був підписаний та офіційно оприлюднений президентом протягом 10 днів, невідкладно офіційно оприлюднюється головою Верховної Ради і опубліковується за його підписом. Відтак, він набуває чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування