Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам пропонують голосувати у письмовій формі

Четвер, 10 вересня 2009, 08:33

У Верховній раді зареєстровано постанову, яка пропонує ввести голосування в писемній формі.

Про це в четвер пише газета Комерсант-Україна.

Цей вид голосування в законопроекті названо "особисте волевиявлення в писемній формі" і запропонований депутатами від БЮТ Андрієм Портновим і від НУНС Романом Зваричем.

Передбачається, що такий спосіб голосування буде застосовуватися "у випадку блокування депутатами трибуни, фізичного втручання в роботу електронної системи і здійснення ними інших дій, що унеможливлюють проведення голосування".

Згідно із проектом постанови, у випадку неможливості проведення голосування звичайним шляхом головуючий після відкриття пленарного засідання повідомляє про наявність "особливих обставин".

Після цього кожна фракція, члени якої мають намір взяти участь у голосуванні, готує відомість, у якій указуються питання, що виносяться на голосування, а також список депутатів фракції.

"Кожен депутат, що входить до складу відповідної депутатської фракції і є присутнім на пленарному засіданні, напроти свого прізвища в писемній формі висловлює свою позицію словами 'за', 'проти' або 'утримався' і ставить особистий підпис", – говориться в документі.

Фракції, що не брали участь у розробці законопроекту, ініціативу своїх колег сприйняли насторожено.

"Я не знаю жодного парламенту у світі, що голосував би таким чином. Мені здається, що не потрібно опускати парламент до рівня тих людей, що його блокують. Виходить, що ми маємо сприймати блокування як даність?" – здивувався в заступник глави фракції блоку Литвина Олег Зарубінський.

Осудливо сприйняли ініціативу й у Партії регіонів, представники якої, блокуючи трибуну, не дозволяють продовжити роботу V сесії Верховної ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування