Янукович готується відправити Тимошенко у відставку?

Субота, 12 вересня 2009, 07:05

Партія регіонів незабаром спробує відправити Кабмін у відставку.

Таку думку в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" висловив депутат коаліційної частини НУНС Олександр Третьяков.

"Регіони" будуть затягувати час (блокуванням). А потім вони спробують відправити Кабмін у відставку. Десь наприкінці вересня — початку жовтня. Мета — стартувати на вибори з перемогою", — заявив Третьяков.

На думку політика, подібна тактика Партії регіонів буде схожа на дії помаранчевої опозиції в 2004 році.

"У принципі це сценарій 2004 року, коли ми починали спроби зняти Кабмін Януковича. Велосипеда ніхто не винайшов", — відзначив він.

Третьяков не виключає, що представникам ПР у цьому питанні удасться залучити на свій бік частину депутатів парламентської коаліції.

"Я не можу ручатися за всіх депутатів коаліції. Партія регіонів завжди вміла мотивувати політиків", — підкреслив депутат.

Третьяков також вважає, що найбільшим фактором ризику для країни в ході президентських виборів буде невизнання їхніх результатів стороною, що програла, і спроби переграти ситуацію на свою користь за допомогою акцій протесту.

"Основний ризик — невизнання виборів. Будь-ким з них. Ніхто програти не може. Для кожного з них програш — це відхід з політичної арени. Вічний кандидат Тимошенко чи вічний кандидат Янукович нікому не цікаві", — заявив депутат.

На його думку, переможений спробує використовувати акції протесту для зміни ситуації на свою користь.

"Існує імовірність другого Майдану. Це буде технологія. І піп Гапон здатний з'явитися. Найбільш песимістичний сценарій — молдавський. Який буде з нього вихід, я зараз сказати не можу. Чесно кажучи, я дуже боюся ситуації, схожої на 2004 рік", — зізнався депутат.

"Якщо говорити про хід самої кампанії, то боюся, країну знову будуть ділити. Віктор Федорович досить яскраво стартував. Виборча кампанія ще не почалася, а він уже заявив про російську мову. Знову починають працювати технологи, намагаючись таким от варварським способом мобілізувати східний електорат", — відзначив Третьяков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News