Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко таки одержав лівий блок

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:42

Компартія, СДПУ(о), партії "Справедливість" і "Союз лівих сил" створили блок лівих сил для участі в президентських виборах.

Відповідний договір і декларацію підписали лідери цих партій - перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко, лідер СДПУ(о) Юрій Загородній, голова ради партії "Справедливість" Станіслав Ніколаєнко і лідер партії "Союз лівих сил" Василь Волга.

Перед підписанням зазначених документів Симоненко заявив, що партії лівих сил багато років йшли до цієї події, але через різні причини це не змогло статися раніше.

"Однак час вимагає від нас, як і вимагають виборці - об'єднати зусилля лівих сил", - заявив він.

Симоненко підкреслив, що ціль даного об'єднання - "відсторонення від влади націонал-фашистів, що керують державою".

Лідер партії "Союз лівих сил" Волга у свою чергу подякував комуністам за те, що вони виступили ініціатором даного об'єднання.

У той же час, він розкритикував Соціалістичну партію України (лідер Олександр Мороз) і Прогресивну соціалістичну партію України (лідер - Наталія Вітренко), що не приєдналися до даного об'єднання.

Разом з тим, Волга підкреслив, що "блок залишається відкритим" і для СПУ, і для ПСПУ.

Лідер СДПУ(о) у свою чергу зазначив, що представникам лівих сил залишилося "зробити крок уперед, щоб усім разом повернутися у владу, працювати і служити народу України, щоб Україна стала дійсно демократичною державою".

Ніколаєнко заявив, що "Україні сьогодні необхідна "третя сила", щоб зламати двопартійну олігархічно-буржуазну модель".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування