У Тимошенко вже обіцяють ліквідувати президентське хазяйство

Четвер, 17 вересня 2009, 22:28

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов сподівається, що Юлія Тимошенко ліквідує Держуправління справами після перемоги на виборах.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи рішення уряду збільшити витрати на утримання секретаріату президента у 2010 році.

"Я сподіваюся, що наступний президент, маю впевненість, що Юлія Володимирівна (Тимошенко) буде президентом, піде на те, щоб ліквідовувати такого монстра, як ДУС і направити освітні заклади до Міносвіти, заклади охорони здоров'я – до Мінздоров’я", - сказав він.

Турчинов зазначив, що президент Віктор Ющенко "підтягнув під себе дуже багато об’єктів, які не мають іншого фінансування, крім ДУС". "Починаючи від університетів і закінчуючи різними будинками, структурними підрозділами", - додав перший віце-прем'єр.

"Хоча я пам’ятаю, як Ющенко під час передвиборчої кампанії, обіцяв, що ДУС буде ліквідовано. У той же час зараз немає іншого механізму фінансування цих закладів, крім ДУС", - вважає він.

Крім того, коментуючи інформацію про те, що уряд врахував у держбюджеті-2010 прохання ДУС про закупівлю нового літака для перших осіб держави, Турчинов сказав: "Що стосується Аеробусу, який ДУС замовило і проплатило, у випадку, коли гроші не будуть проплачені у повному обсязі – перші аванси будуть втрачені".

"Зрозуміло, що не можна втрачати гроші, які без консультації з Кабміном вже проплатило ДУС. Тому уряд вже змушений по боргам ДУС робити проплати. Я переконаний, що це було безглуздя, закуповувати Аеробус", - зазначив перший віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...