Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Ахметова: Янукович витратить на вибори в чотири рази менше за Тимошенко

П'ятниця, 18 вересня 2009, 13:01

Передвиборчий фонд Юлії Тимошенко може скласти до 700 мільйонів доларів.

"700 мільйонів (доларів) - реальна цифра", - заявив газеті "Сегодня" один з гарних знайомих прем'єра.

"Якщо вона десь близько півмільярда гривень витратить тільки на всеукраїнський тур попси, то скільки, по-вашому, вона повинна витратити на рекламні ролики, агітаторів і на те, що вже сьогодні щодня повідомляє народу, що "Вона працює"?", - запитав він.

"У кого в руках у даний момент контроль над бюджетом - у того і найбільший фонд. Ну і плюс до того, бізнесмени з фракції БЮТ допоможуть, а також співвласник "ПриватБанку" Ігор Коломойський", - додав співрозмовник.

Джерела в оточенні Віктора Януковича повідомили, що на президентську кампанію виділено стільки ж, скільки і на минулу парламентську.

"Тоді це було 168 мільйонів доларів. Спонсори ті ж - бізнесмени з фракції Партії регіонів. Рінат Ахметов і співтовариші", - розповів співрозмовник.

Водночас керівник Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко вважає, що витрати Януковича і Тимошенко будуть приблизно однаковими, до 500 мільйонів доларів.

"700 мільйонів доларів - це дуже завищена сума, а 168 – однозначно занижена", - заявив він у коментарі "Українській правді".

"Ми рахували: об’єктивно на кожного кандидата витрати можуть становити максимум до 500 мільйонів доларів. І їхні бюджети будуть приблизно однаковими. Це абсолютно нонсенс, що може бути така різниця між БЮТ і Партією регіонів", - наголосив Біденко.

Виборчий фонд Арсенія Яценюка може скласти 100-150 мільйонів доларів. У той час як Анатолій Гриценко проводить акцію із збору коштів, необхідних для реєстрації кандидата в президенти.

Фонд на президентську кампанію Володимира Литвина, за твердженням його соратників, складе приблизно від 30 до 50 мільйонів доларів. Майже всі вони підуть на телерекламу в останній місяць перед виборами.

"Ви запитуєте, скільки ми витратимо на агітаторів? Про що ви говорите, які агітатори? Розумієте, ми виходимо з того, що ця кампанія проводиться не з метою в ній перемогти, а з прицілом на наступні парламентські вибори", - пояснив співрозмовник.

У Віктора Ющенка сподіваються зібрати для виборчої кампанії 100 мільйонів доларів.

"Витрачати в основному будемо на телерекламу і друковану продукцію. Знімемо документальний фільм про нашого кандидата. Зі спонсорів, судячи з усього, буде Ігор Тарасюк, голова ДУСі, у якого великі інтереси в харчовій промисловості", - розповіло джерело в оточенні президента.

Газета "Сегодня" входить до холдингу "СКМ" Ріната Ахметова, одного з головних спонсорів кампанії Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування