Дружину Ющенка і секретаріат звинувачують у фальсифікації у справі про отруєння

Субота, 19 вересня 2009, 13:20

Високоповажних чиновників секретаріату президента і представників родини Віктора Ющенка звинувачують у фальсифікації доказів у справі про його отруєння.

Про це заявила начальник відділу з нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генпрокуратури Лариса Чередниченко в рапорті на ім'я генпрокурора, повідомляє "Сегодня".

Чередниченко, що працювала в комісії ВР щодо отруєння Ющенка, поінформувала генпрокурора "про втручання в хід слідства окремих осіб з оточення Ющенка під керівництвом його дружини Катерини, спроби цих людей приховати "штучність" факту отруєння".

Чередниченко посилається на свідчення Давида Жванії комісії ВР, де той заявляв, що з медичних установ були вилучені зразки крові Ющенка, щоб зробити неможливою порівняльну експертизу і приховати відсутність діоксину в його організмі.

"Як показав Жванія, у потерпілого у вересні-жовтні 2004 року за сприяння австрійського лікаря були взяті зразки крові. Проте вони не були досліджені ні в Україні, ні в будь-якій європейській країні", - йдеться в рапорті Чередниченко.

"Їх таємно доставили в США, де збагатили діоксином, а надалі, за сприяння співробітників американських спецслужб, передали до Австрії. Саме ці зразки крові керівництвом австрійської клініки "Рудольфінерхаус" були направлені для дослідження в експертних установах, які й виявили наявність діоксину", - пише вона.

Чередниченко підписала рапорт 26 серпня, а наступного дня її попередили про звільнення за скороченням штатів, запропонувавши дві нижчі посади, від яких вона відмовилася, і оскаржила наказ у суді.

Генпрокурор і керівник слідчої групи у справі про отруєння Ющенка Галина Климович відмовилися від коментарів.

Водночас джерело в Генпрокуратурі зазначило, що Чередниченко - підлегла заступника генпрокурора Рената Кузьміна, у якого з Климович давній конфлікт.

Близький до секретаріату президента політолог Вадим Карасьов назвав рапорт провокацією, до якої може бути причетна прем'єр Юлія Тимошенко.

Газета "Сегодня" належить холдингу "СКМ" Ріната Ахметова, який є головним спонсором передвиборчої кампанії Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News