Ющенко сподівається, що Москва дотримає слова

Вівторок, 22 вересня 2009, 08:10

Президент Віктор Ющенко сподівається, що Росія виведе свій Чорноморський флот у травні 2017 року.

Про це він сказав, виступаючи на Раді зовнішніх відносин у понеділок у Нью-Йорку.

"Ми сподіваємося, що російська сторона слово, дане у 1997 році, дотримає, і російський Чорноморський флот 28 травня 2017 буде виведений", - заявив президент.

Ющенко підкреслив, що українська сторона виходить з того, що Конституція забороняє розміщувати на території України військові бази іноземних держав. "Це пряма норма Конституції", - сказав президент.

За його словами, угоди підписується для того, щоб їх виконувати.

Ющенко зазначив, що українська сторона виконає всі умови, які передбачені договором.

Президент знову нагадав, що питання перебування ЧФ РФ на території України породжує ряд проблем. До таких проблем належать питання щодо земельних ділянок, нерухомості, використання радіочастот, берегової навігації.

На думку президента, дані проблеми треба вирішувати. "Ми хочемо нормальної і політичної та дипломатичної розмови з даних питань", - сказав він.

Також Ющенко заявив, що не сприймає будь-якого тиску в ході президентської виборчої кампанії, в тому числі й з боку РФ.

"Вибори президента України - це суверенне право українського народу. І ніякого тиску - ні інформаційного, ні політичного, ні дипломатичного - ми б не хотіли мати ні від кого, в тому числі і від Росії", - сказав президент.

Він зазначив, що, вочевидь, є п'ята колона політиків, які б хотіли мати підтримку: інформаційну, фінансову або якусь іншу з боку Росії.

"Я цього не приймаю ні як громадянин, ні як президент", - зазначив Ющенко.

"Вирішувати, хто буде президентом України, в січні 2010 року будуть не за межами України", - заявив він, підкресливши, що відповідь на питання, хто буде українським президентом, "дадуть 46 мільйонів українців".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування