Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син депутата збив дівчину-байкера на швидкості 171 км/год

Середа, 23 вересня 2009, 17:24

Син сімферопольського депутата Віталій Файнгольд, за участі якого в ДТП загинула мотоциклістка, рухався зі швидкістю 171 км/год і був абсолютно тверезий.

Про це йдеться у висновку експертиз, озвучених у вівторок у ході судового засідання.

Згідно з медекспертизою, в крові Файнгольда не були виявлені наркотичні речовини та алкоголь.

Крім того, у ході засідання були озвучені покази швидкості руху автомобіля "Бентлі", за кермом якого знаходився Файнгольд.

Швидкість була визначена за допомогою пристрою незалежної пам'яті системи керування автомобілю і на момент зіткнення складала 171 км/год.

Адвокат Файнгольда Анатолій Жуков клопотав про необхідність виклику на засідання експертів Харківського НДІ, що проводили судову експертизу в справі про ДТП.

Своє прохання він мотивував тим, що технічні можливості водія для запобігання ДТП мали розраховуватися з урахуванням швидкості, яку визначили за гальмівним шляхом (128 км/год), а не швидкості, що була зафіксована в момент зіткнення за допомогою мікропроцесора автомобіля (171 км/год).

Однак головуючий на засіданні суддя Сергій Афендиков відхилив дане клопотання.

На думку адвоката потерпілої сторони Валерія Юрченка, у такий спосіб захист підсудного намагається затягнути процес.

У ході засідання суд ухвалив залучити в якості потерпілої дочку загиблої мотоциклістки 6-річну Єву Мішуткіну.

Аварія за участю Файнгольда сталася 16 вересня 2008 року, коли він, знаходячись за кермом автомобіля "Бентлі", збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну. Від отриманих травм вона померла на місці події.

Слухання справи розпочалося в червні, і на попередньому засіданні суду 23 липня Файнгольд повністю визнав свою провину, але відмовився задовольняти в повному обсязі цивільний позов рідних загиблої на суму 500 тис. грн, погодившись виплатити тільки 50 тис. грн.

За матеріалами Комерсант-Україна та Новини Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування