Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БРАТА ТЕДЕЄВА ПОМІСТИЛИ ДО СІЗО

Середа, 23 вересня 2009, 22:20

Міліція затримала двоюрідного брата депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва Роберта за підозрою в участі у кривавій розборці у Голосіївському парку Києва.

Про це заявив голова МВС Юрій Луценко.

За словами Луценка, зараз Роберт Тедеєв перебуває у Київському ізоляторі тимчасового утримання.

Міліція з'ясувала, що після інциденту Роберт, громадянин Росії, зустрічався з Ельбрусом.

Міністр також повідомив, що спочатку затриманий представився під прізвищем Іванов, а пізніше назвав себе двоюрідним братом Тедеєва.

За словами Луценка, Роберт Тедеєв також повідомив співробітникам міліції, що використовував автомобіль свого брата Merсedes S500.

Також Луценко зазначив, що Ельбрус Тедеєв перешкоджав проведенню слідчих дій, "однак ступінь його участі не має кримінального характеру, і носить моральний характер".

Міністр розповів, що у 1994 році громадянин Туреччини та громадянин України створили підприємство з виготовлення та продажу текстильних виробів у Вінниці.

У 2005 році між партнерами виникли суперечки і у 2008 році цей конфлікт загострився у зв'язку з відсутністю коштів.
    
"Свідки вказують на Роберта Тедеєва як на безпосереднього учасника конфлікту на місці події. Також свідки підтверджують, що саме на його автомобілі (Ельбруса Тедеєва) група залишала місце злочину", - розповів Луценко.
    
Увечері 11 вересня в приміщенні Голосіївського райуправління міліції на зустріч з начальником столичного главку міліції Віталієм Яремою прибув депутат Тедеєв і депутат Валерій Бондік (Партія регіонів).
 
Говорячи про перешкоджання розслідуванню цієї справи з боку народного депутата, глава МВС зазначив, що це стосується дезінформації через ЗМІ про те, що нібито депутат не має ніяких родинних зв'язків з Робертом Тедеєва.

Крім того, за словами міністра, перешкоджання слідству виразилося в небажанні залишити автомобіль, який знаходився на місці інциденту, як речовий доказ.

Проте, як підкреслив Луценко, тільки після того, як Ельбрусу Тедеєву розповіли про можливі наслідки, він погодився залишити автомобіль.
    
Глава МВС заявив, що аналіз подій показав, що "кримінальним арбітром" у вирішенні цього конфлікту між громадянином Туреччини і громадянином України виступив "відомий у кримінальних колах СНД крадій у законі "Хасан".

Як відомо, 11 вересня в Голосіївському парку влаштували розборки зі стріляниною дві групи вихідців з Кавказу. Поранено трьох осіб, одна з них загинула.

Особи, що стріляли, зникли на "Мерседесі-500" чорного кольору з номерним знаком Верховної Ради. Ця машина оформлена на Ельбруса Тедеєва.

Водночас сам Тедеєв стверджував, що у нього немає ніякого брата Роберта, а його машина опинилася в Голосіївському парку випадково. За словами депутата, його охоронці в цей час в парку "займалися спортом".

Сегодня, Українські новини, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування