Бізнесмени Януковича збунтувалися проти його ідеї "фікс"?

Четвер, 24 вересня 2009, 10:35

У Партії регіонів стався конфлікт через те, що бізнесмени-регіонали виступають проти підвищення соцстандартів.

Про це пише Дело, посилаючись на джерела в парламенті.

За їхніми словами, на конфронтацію з автором законопроекту про підвищення стандартів Михайлом Папієвим пішли деякі однопартійці-промисловці.

"Я чув, як В'ячеслав Богуслаєв (регіонал, власник "Мотор Січі") та інші прямо в залі засідань налетіли на Папієва з претензією, що він своїм законом задушить їхній бізнес", - розповів один з "регіоналів".

Сам Богуслаєв не приховує, що бізнес-крило партії незадоволене популістськими ініціативами соратників.

"Так, ми справді розмовляли з Михайлом Папієвим на високих тонах, тому що він ніколи не нараховував людям зарплату і не знає, що це таке", - пояснив суть конфлікту Богуслаєв.

Як стало відомо газеті, щоб запобігти публічному скандалу у своїй фракції і підтримати Віктора Януковича перед виборами, регіонали вирішили не відмовлятися від ідеї підвищення соцвиплат.

Вони погодилися підтримати альтернативний законопроект, автором якого став представник Блоку Литвина Олег Зарубінський.

У результаті на одному з останніх засідань фракції "регіонали" відклали законопроект свого соратника і домовилися голосувати за пропозиції колеги з Блоку Литвина.

Водночас Федерація роботодавців України, очолювана регіоналом Юрієм Бойком, звернулася до прем'єра Юлії Тимошенко з проханням перешкодити підвищенню мінімальної зарплати.

"Федерація розуміє необхідність підвищення оплати праці, однак процес підвищення сприймався б як закономірний за умови збалансованості економічної та регуляторної політики", - йдеться у зверненні.

Генеральний директор Федерації роботодавців Василь Надрага зазначив, що влада поки не відповіли на звернення організації.

Разом з тим він відмовився коментувати колізію, коли Федерація, яку фактично контролює Бойко, виступає проти ініціативи, яку відстоює в парламенті лідер його політичної сили Віктор Янукович.

"Я не хотів би заглиблюватися в політику, ми говоримо про реальний сектор економіки", - сказав Надрага.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування