СКАСОВАНО ПЕНСІЙНІ ВНЕСКИ ДЛЯ ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

Понеділок, 28 вересня 2009, 16:06

Окружний адмінсуд Києва скасував пенсійні внески для платників єдиного податку.

Таким чином суд задовольнив позови близько 2000 приватних підприємців до Кабінету міністрів, повідомляє компанія "Наталія Субота і партнери".

Суд визнав нечинною постанову уряду "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування".

Також суд зупинив дію оскаржуваної постанови Кабінету міністрів до набрання рішенням законної сили, задовольнивши заявлене клопотання про забезпечення адміністративного позову.

Постановою Кабміну з 1 травня 2009 року на платників єдиного податку було покладено обов’язок сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду в розмірі від 123,50 гривень на місяць.

Адвокат компанії "Наталія Субота і партнери" Андрій Нечипоренко вже 6 травня подав позов до Кабміну. Через два місяці число подібних позовів проти уряду від підприємців та адвокатів було вже понад тисячу. Усі позови об’єднали в одне провадження.

В інтерв’ю програмі "Вікна-Новини" представниця Кабміну Ольга Станецька після ухвали суду погодилась з тим, що постанова уряду є незаконною і пояснила мотиви діяльності уряду таким чином:

"Мінпраці двічі направляло закон через Кабінет міністрів. Закон один раз не пройшов перше читання, а вдруге взагалі не був прийнятий Верховною Радою".

"Тобто ми зробили все, що могли зробити для того, щоб це було належним чином оформлене, проте… діяти якось держава має… Незважаючи на те, що Верховна Рада не працює", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування