Продаж ОПЗ вирішили відкласти до кращих часів

Вівторок, 29 вересня 2009, 22:42

Фонд держмайна підтвердив рішення конкурсної комісії про скасування конкурсу з приватизації Одеського припортового.

Про це в ефірі 5 каналу заявив в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко.

"Було підписано наказ ФДМ, яким було формалізоване рішення конкурсної комісії", - повідомив він.

"Це означає, що попередній конкурс скасовується і ми будемо сподіватися на кращі часи, коли буде єдине політичне бачення, і зможемо виставити і успішно продати ОПЗ", - зазначив в.о. голови Фонду.

Він наголосив, що конкурсна комісія з продажу ОПЗ не порушувала положення про свою діяльність: "Жодних відхилень від діючого положення жоден член конкурсної комісії не допустив".

Відповідаючи на питання, чи означає це, що підстав для оскарження рішення про скасування конкурсу немає, він сказав: "Я думаю, що у юристів завжди знайдуться підстави".

"З одного боку, вони звинувачують Фонд у маніпуляціях і поданні інформації щодо законності проведенні конкурсу не в повному обсязі. З іншого боку вони пішли на конкурс і перерахували заставу", - зазначив в.о. голови Фонду.

"С усіма трьома компаніями працюють першокласні юристи, і якби була якась пересторога, то вони б у першу чергу сказали – червоне світло, небезпека, не подавайтеся", - впевнений Парфененко.

Він також відкидає будь-які звинувачення на адресу ФДМ, тому що "рішення приймала конкурсна комісія", і ФДМ не має на неї жодного впливу.

"Це колегіальний орган, який складається з представників різних міністерств, відомств, представників самого підприємства та інших", - сказав в.о. голови ФДМ.

Відповідаючи на питання, чому стартова ціна підприємства була 4 мільярди, Парфененко сказав: "Є відповідні підзаконні акти, які називаються, зокрема, методика оцінки майна під час приватизації, де чітко розписано, яким чином розраховується вартість пакету акцій".

"Уряд і ФДМ, виставляючи об’єкт на приватизацію, розраховують на певний результат. Якщо конкуренції не відбувається, то держава має право зупинити продаж, для того, щоб виставити у подальшому з метою отримання очікуваного результату", - заявив він.

"Коли до участі у приватизації допускається якнайбільш широке коло учасників, то тоді стартова ціна не впливає на кінцевий результат. Кінцевий результат – це продукт конкуренції і боротьби", - зазначив в.о. голови Фонду.

"В даному випадку всі наші опоненти зробили все, щоб конкурс не відбувся і для того, щоб максимально знизити кінцеву продажну ціну", - підкреслив Парфененко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...