Ющенко відстоює в суді призначених ним губернаторів

Середа, 30 вересня 2009, 13:39

Секретаріат президента подав апеляцію на призупинення дії указу президента про призначення голів Київської та Кіровоградської облдержадміністрацій.

Про це сказала глава секретаріату президента Віра Ульянченко журналістам у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 17 вересня президент Віктор Ющенко призначив Віктора Вакараша головою Київської ОДА й Володимира Мовчана головою Кіровоградської ОДА.

Останні події

У Кабміні одразу заявили, що прем'єр Юлія Тимошенко не підписувала подання на призначення голови Київської обладміністрації, хоча за законодавством кандидатуру на посаду голови облдержадміністрації подає прем'єр-міністр.

28 вересня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва за позовом Кабміну призупинив дію 16 кадрових указів президента, у тому числі й про призначення Вакараша та Мовчана головами зазначених облдержадміністрацій.

Ульянченко в середу, 30 вересня, нагадала, що "є право на апеляцію".

"Ми сьогодні подали до суду і я абсолютно упевнена, що ці всі аргументи (секретаріату президента) судом будуть враховані... і губернатор (Київської області) буде легітимним, призначеним президентом", - сказала вона.

Ульянченко наголосила, що Ющенко подавав на узгодження в Кабмін кандидатури не тільки на посади Київської та Кіровоградської облдержадміністрацій, але й кандидатури голів багатьох райадміністрацій, але відповіді від уряду не було.

За словами глави секретаріату президента, документи на узгодження по деяких кандидатурах у Кабміні лежали більше року, по деяких – 3-4 місяці.

"А так, як президент відповідальний за виконавчу гілку влади, він використав своє право призначати голів виконавчої влади", - сказала вона.

"Президент не може спокійно реагувати на те, що так багато в нас сьогодні порожніх кабінетів у виконавчій владі", - підкреслила Ульянченко.

Вона зазначила, що рік закінчується, йде підготовка до бюджету 2010 року, до виборів, до початку опалювального сезону, "і всі ці питання має вирішувати виконавча влада".

"Тому президент прийняв рішення, не дочекавшись протягом довгого часу подання від Кабінету міністрів", - пояснила Ульянченко.

Коментуючи призначення Вакараша головою Київської облдержадміністрації, Ульянченко сказала, що після її сходження з цієї посади, "тут залишилася прекрасна команда, яка працювала довгий період і досягла гарних результатів".

"Я абсолютно впевнена у тому, що ця команда перевершить те, що було зроблено спільно", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...