Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Самооборонець" пов’язав Джигу з убивством Гонгадзе. "Регіонал" подасть до суду

Середа, 30 вересня 2009, 15:54

Депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак заявляє про причетність "регіонала" Миколи Джиги до організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

За словами джерел Гримчака у Генпрокуратурі, про це свідчив генерал Олексій Пукач.

"Як стало відомо з джерел у Генеральній прокуратурі, затриманий у липні поточного року колишній генерал "наружки" Олексій Пукач уже дав певні покази, які підтверджують причетність колишнього першого заступника міністра внутрішніх справ - начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Миколи Джиги до підготовки й організації розправи над журналістом Гонгадзе", - сказав Гримчак.

"Фактично Пукач підтвердив, що був лише одним з виконавців замовного вбивства, в організації якого безпосередню участь брав нинішній народний депутат від Партії регіонів Джига", - пояснив він, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Тому, на думку Гримчака, зараз "регіонал" Джига "намагається відволікти увагу народних депутатів одразу від кількох скандалів, фігурантом яких є сам".

"Самооборонець" нагадав, що нещодавно за вказівкою Джиги як голови слідчої комісії Верховної Ради з Вишгородської райдержадміністрації вилучили усі оригінали документів, які "фактично підтверджують факт незаконної оборудки лідера ПР Віктора Януковича з купівлею державної резиденції "Межигір’я".

"Знищення цих документів може завдати державі збитків на сотні мільйонів гривень", - зазначає Гримчак.

"Але це квіточки порівняно з перспективою опинитися на лаві підсудних у ролі співучасника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе", - заявляє він.

За словами Гримчака, "якби наша Генеральна прокуратура разом з президентом проявили хоч трохи принциповості та послідовності, то найближчими днями парламент розглядав би не фальсифіковані звіти, а конкретне подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата (Джиги)".

У свою чергу, Джига спростовує цю інформацію.

"Я не дивуюся нічому з того, що придумує "Народна самооборона", особливо Гримчак. Це маячня", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це не перші "випади" на його адресу з боку опонентів. Джига пов'язує це з його критикою голови МВС Юрія Луценка, який є лідером "Народної самооборони".

"Регіонал" також зазначив, що в середу, після появи інформації "Народної самооборони", він розмовляв з одним із заступників генпрокурора, який сказав, що вперше чує про такі свідчення Пукача і "ніде такого й близько немає".

Джига повідомив, що доручив юридичним службам підготувати відповідний судовий позов за наклеп. "Таке не може тривати", - пояснив він.

У Генпрокуратурі відмовилися коментувати інформацію "Народної самооборони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування