Литвин обіцяє ввести у дію "сенсорний палець" Яценюка

Понеділок, 5 жовтня 2009, 12:17

Спікер Литвин обіцяє ввести у дію систему "Рада-3" для голосування за законопроекти у сесійній залі.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради, відповідаючи на закиди депутатів від коаліції, що повернення до голосування картками дасть змогу депутатам від Партії регіонів голосувати за свої закони картками відсутніх колег, тобто "ввести мертві душі".

"Я вивчив усе, що стосується "Ради-3", і всі документи передам до профільного комітету, після рішення якого я одразу підпишу (розпорядження). Але щоб ви не нарікали", - сказав він.

На це регіонал Олександр Єфремов зазначив, що документи потрібно передавати не до профільного комітету, а до Генпрокуратури, оскільки під час встановлення колишнім спікером Арсенієм Яценюком нової системи "Рада" були виявлені факти нецільового використання коштів.

У відповідь на це Литвин здивувався, що відповідна пропозиція виникла лише зараз, а "одразу після встановлення Ради-3 не було жодних нарікань".

Крім того, спікер запропонував ухвалити постанову щодо недопустимості будь-яких дій, спрямованих на дестабілізацію роботи парламенту, в тому числі і блокування трибуни.

У цьому ж проекті постанови пропонується доручити регламентному комітету розробити і подати на розгляд новий проект регламенту, а також визнати такою, що втратила чинність, постанову про зміну способу голосування і повернутися до звичайної процедури.

Водночас БЮТівець Сергій Терьохін зазначив, ця постанова "не заважає будь-якій фракції порушити декларативний пункт через 2 хвилини після її ухвалення".

"Давайте напишемо в перший пункт, що, припустімо, в разі його порушення, на наступний день порушники не допускатимуться у будівлю Верховної ради, аж до інавгурації наступного президента", - сказав він.

На це Литвин зазначив, що можна навіть ухвалити рішення, введене у 2002-2003 роках, "щодо приставів".

"Але ви розумієте, скільки треба буде мати приставів у Верховній Раді для того, щоб вони заспокоїли депутатів. Як мінімум, 400 осіб – по 2 на кожного депутата (блокувальника)", - додав він.

Як відомо, Яценюк обіцяв ввести у дію систему "Рада-3", що передбачала особисте голосування депутатів за принципом "сенсорний палець".



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування