ВІД ТИМОШЕНКО ПІШОВ ДЕПУТАТ ЧЕРЕЗ КРИМІНАЛІТЕТ

Середа, 14 жовтня 2009, 15:31

Депутат від БЮТ Григорій Омельченко написав заяву про вихід з партії "Батьківщина".

Про це він повідомив "Українській правді" в середу.

"Я спокійно, без політичних звинувачень відправив поштою свою заяву на ім'я голови "Батьківщини" Юлії Тимошенко про те, що виходжу з партії", - повідомив Омельченко.

"Просто перебувати далі в одній партії з особами, які мають кримінальне минуле, які сиділи за зґвалтування, за убивства, мають клички ворів у законі, за інші злочини, за зловживання, які вчинялися, я більше не можу", - заявив він.

"Я впродовж 1,5 років звертався до керівництва партії з проханням очиститись від таких людей. Тож настає у кожної людини момент, коли людина робиться для себе вибір. Я не хочу нікого звинувачувати".

"Коли останні півроку в душі творяться такі сумніви і важко засинаєш, коли кладеш офіційні матеріали щодо своїх колег по фракції про зловживання, що вони судимі, а вони стають керівниками облорганізацій на місцях... я думаю, чи не перетворююся я на співучасника. Тому я спокійно подаю заяву", - зазначив він.

Водночас він зазначив, що готовий прийняти будь-яке рішення фракції.

"Я залишаюсь у фракції. Яке рішення прийме фракція, я не буду ображатись ні на її членів, ні на фракцію в цілому, які б не навішували на мене звинувачення... Але я не чіпляюся за депутатський мандат", – сказав він.

Відповідаючи на питання, чи не став причиною його виходу з партії скандал із розбещуванням неповнолітніх дітей, Омельченко відповів:

"Це, можливо, була остання краплина. Мабуть так воно і було – це була остання краплина".

Однак він заперечив, що хтось міг змусити його зробити такий крок. "Мене ніхто не може примусити робити щось проти моєї воли", - зазначив він.

Омельченко вступив до Батьківщини на прохання Тимошенко після перемоги на виборах 2006 року. Він також був введений до складу політради партії.

В 90-тих роках Омельченко був відомий своїми викриттями Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка. Але на виборах 2002, 2006 та 2007 років Омельченко входив у першу десятку списку БЮТ.

Під час виборів 2002 року у передвиборчих роликах БЮТ він позиціонувався технологіями Тимошенко як "український комісар Катані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування