Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпропетровського бізнесмена замовив Лазаренко?

Середа, 14 жовтня 2009, 19:42

Вбивство кризового менеджера групи "Приват" В'ячеслава Брагінського замовив екс-прем'єр Павло Лазаренко.

Про це заявив партнер бізнесмена Брагінського, убитого у вівторок у Дніпропетровську, голова наглядової ради компанії "Славутич Капітал" Геннадій Корбан, повідомляє Ліга.net.

"Можу сказати від себе, що у нас є певні версії, оскільки ми знали діяльність В'ячеслава досить добре", - сказав він.

"У нього були проекти, які він вів разом з нами, були також проекти, які він вів самостійно, без нашої участі, тому відпрацьовуються і різні його бізнес-інтереси, в яких він брав участь", - заявив бізнесмен.

"Основна версія на сьогоднішній день - і я думаю, що слідство буде це розглядати як основну версію - замовником вбивства Брагінського є дехто відомий вам - колишній прем'єр-міністр Павло Іванович Лазаренко", - зазначив Корбан.

"У це, звичайно, важко повірити, тому що людина десять років перебуває за кордоном, він знаходиться в американській в'язниці, він є злочинцем за законами Сполучених Штатів, але, як ми бачимо, Павло Іванович, я думаю, нагадує про себе", - підкреслив він.

Корбан зазначив: "В усякому випадку, це наша думка, а слідство, безумовно, відповість на всі питання".

За словами бізнесмена, Лазаренко з 2006 року розвинув у Дніпропетровську активну діяльність з повернення своєї власності, яку він, "м'яко кажучи, придбав у пору свого правління, у 90-х роках, і яка була записана на його різних бізнес-партнерів, родичів і так далі".

Корбан уточнив, що мова йде про нерухомість: цілісних майнових комплексах, магазинах, торгових мережах, аптеках. Тоді ж, за його словами, у Лазаренка почалися конфлікти з цими бізнес-партнерами - Наталією Донець, Петром Кириченком, Олексієм Дитятковським та іншими.

Також Корбан повідомив, що йому недавно стало відомо про те, що 2 жовтня 2009 року, приблизно о 19:00 в кабінет до прем'єра Юлії Тимошенко були запрошені рідний брат Лазаренка Іван, теща Лазаренка Тетяна Цикова і адвокат Юлія Сибида.

"Найцікавіше, що наш прем'єр зробила дуже привітний прийом цим громадянам, вона почала давати якісь команди, вислухавши їхні прохання, вона почала реагувати на прохання свого явно давно втраченого заокеанського друга чи партнера, і ця ситуація нас дійсно стурбувала", - сказав бізнесмен.

"Ми точно знаємо, які давала команди прем'єр, кому вона дзвонила, що вона говорила, які папери вона підписувала, які розпорядження вона видавала", - сказав він.

Відповідаючи на питання, які саме документи підписувала глава уряду і які розпорядження віддавала, Корбан сказав: "Нам відомо, що прем'єр безпосередньо використовувала телефонне право і здійснювала дзвінки до Державної реєстраційної палати, до Міністерства внутрішніх справ, я маю на увазі перших осіб цих відомств, до Міністерства юстиції, у Вищу раду юстиції".

"Вона підписувала безпосередньо розпорядження на звільнення різних суддів, які, як їй здалося, незаконно виносили рішення, оскільки скаржники змогли її в цьому переконати", - сказав Корбан.

Він заявив, що "це не просто скаржники, це відомі люди, родичі її колишнього партнера".

Корбан також повідомив, що ці люди звернулися до Брагінського за допомогою і, починаючи з 2006 року, навколо власності Лазаренко тривали локальні бізнес-конфлікти.

За його словами, Лазаренко претендує на активи в Дніпропетровську загальною вартістю 100-200 млн. дол. за оцінками до кризи, повідомляє УНІАН.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування