Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу на Дурдинця закрили, розшук - припинили

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 10:54

Кримінальну справу проти колишнього заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця, оголошеного в міжнародний розшук, закрито.

Печерський суд Києва скасував постанову про порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти Дурдинця, що знаходиться в бігах.

Цю інформацію газеті "Дело" підтвердили троє депутатів Верховної Ради. Рішення було ухвалено ще минулої п'ятниці.

У ньому суддя Печерського суду Сергій Вовк не визнав доводів Генпрокуратури, що наполягала на кримінальному покаранні для високопоставленого силовика за незаконне перебування на посаді.

Як відомо, у лютому цього року Окружний адмінсуд відсторонив Дурдинця з посади заступника голови СБУ, усупереч чому він продовжував виконувати обов'язки до червня, поки його не звільнив президент.

Невиконання судового рішення стало офіційною причиною для порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти співробітника спецслужби навесні цього року.

При цьому видання нагадує, що скандальна слава до Дурдинця прийшла в зв'язку зі звинуваченнями його в організації прослушки телефонних розмов народних депутатів і заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

За інформацією заступника голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Сівковича, одночасно з закриттям кримінальної справи суд припинив і міжнародний розшук Дурдинця.

У свою чергу голова комітету ВР по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією Ігор Калетник повідомив, що ще не минув 10-денний термін, протягом якого Генпрокуратура може подати апеляцію.

До цього моменту экс-заступник голови спецслужби буде залишатися в розшуку.

При цьому Калетник дав зрозуміти, що він вважає суддю, що ухвалив рішення в справі Дурдинця, необ'єктивним:

"У Печерськом суді є суддя, до якого дивним чином потрапляють скандальні справи, навіть якщо вони розслідуються на Місяці або на Сонці. І в більшості випадків виносяться неправомірні рішення".

Він також повідомив, що в парламенті буде створена робоча група разом із представниками прокуратури, що проаналізує всі рішення, прийняті цим співробітником Печерського суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...