Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТЕРЬОХІН ВИМАГАЄ ВІД МЕДВЕДЬКА ШВИДКУ СПРАВУ ЗА РОЗГОЛОШЕННЯ

Субота, 17 жовтня 2009, 17:17

Депутат БЮТ Сергій Терьохін просить Генпрокуратуру порушити справу за розголошення даних у "справі Артеку" і "неправдиві" звинувачення на його адресу.

У відповідній заяві на ім’я генпрокурора Олександра Медведька він просить прискорити розгляд кримінальних справ, "щоби їхні результати були неупередженими та не впливали на перебіг подальших виборів", повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами Терьохіна, повідомлення, опубліковані в ЗМІ, про нібито його особисту участь "у подіях, що нібито сталися на території табору "Артек" або за його межами... подавалися звичайною поштою, без додаткових заходів з охорони відомостей, що в них містяться, – отже, за своїм статусом такі повідомлення повинні вважатися розголошеними".

БЮТівець наголошує, що у документах, наданих депутатами Вадимом Колесніченком (Партія регіонів) та Григорієм Омельченком (БЮТ), міститься інформація, яка за законом не підлягає розголошенню, бо воно впливає на проведення оперативно-розшукових дій і досудового слідства і може вплинути на свідків, звинувачуваних і постраждалих дітей.

За словами Терьохіна, звернення Омельченка було опубліковане на блозі, який належить Володимиру Петрову, відомому в інтернеті під ніком "lumpen". "Володимир Петров знайомий Інтернет-суспільству як один з адміністраторів блогу кандидата в президенти України Арсенія Яценюка", - зазначає депутат.

"Того ж дня це звернення оприлюднюється на інтернет-сайті "Антенна", який, за деякими відомостями, фінансується Борисом Березовським, колишнім громадянином РФ, що наразі проживає в Лондоні", - вказує Терьохін.

Він зазначає, що 15 жовтня звернення Омельченка публікується в "Україні молодій", де головний редактор – "кум президента" Дорошенко, а адвокат Тетяна Монтян на прес-конференції "оприлюднює не підтверджені слідством факти та де-факто звинувачує трьох народних депутатів України у скоєнні злочину до рішення суду".

Терьохін просить Медведька за сукупністю наданих доказів "порушити кримінальну справу за фактом розголошення вище зазначеної інформації народними депутатами та/або іншими особами, попередньо наданої та/або отриманої до/від слідчого МВС, ГПУ, свідка, постраждалої особи або її представника згідно із пунктом 1 статті 387 ККУ "Розголошення даних досудового слідства або дізнання".

Депутат наголошує, що ніколи не перебував на території табору "Артек", на території Південного Криму останній раз був у 1994 році, після чого бував у Криму лише раз у 2006 році – у Бахчисараї та Севастополі – з членами французького Сенату.

Терьохін стверджує, що не знав осіб, зазначених у поданні Омельченка, крім соратника Віктора Уколова, який був його помічником з 1998 до 2002 року, хоча їхні "подальші стосунки обмежувалися лише поздоровленнями на дні народження".

"Після 2002 року ми зустрічалися з Уколовим поза стінами парламенту декілька разів завжди у присутності його дружини Наталії", - запевняє Терьохін.

Він висловив готовність "у будь-який час дати пояснення чи показання, якщо в цьому існує потреба".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування