Ульянченко підтвердила: Мартиненку готують зміну

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 09:19

Низка депутатів фракції "НУ-НС" має намір зняти з посади лідера фракції Миколу Мартиненка й повернути на цю посаду В'ячеслава Кириленка.

Це підтвердила голова секретаріату президента Віра Ульянченко газеті "Комерсант-Україна".

"Сьогодні дійсно активізувалася робота з даного напрямку, і цілком імовірно, що рішення про обрання В'ячеслава Кириленка (лідером фракції) буде прийнято", - сказала вона.

Депутати "НУ-НС" у четвер відновили збір підписів за відставку голови фракції Мартиненка. Хоча інформацію про існування підписного листа відкрито підтвердили лише декілька членів фракції.

"Я особисто сьогодні (22 жовтня) поставив свій підпис", - заявив Володимир В’язівський.

"Зараз керівництво нашої фракції висловлює позицію, яку більшість не підтримує. Саме в цьому контексті буде справедливо переобрати керівництво на те, яке б формально відповідало настрою в самій фракції", - пояснив він.

За словами співрозмовників видання, рішення про зняття Мартиненка з посади голови фракції і призначення на цю посаду Кириленка може бути прийняте або вже у п'ятницю, або наступного тижня.

"Почекайте до п'ятниці. Думаю, завтра (23 жовтня) буде цікавий початок дня, і може бути виправлена та прикра помилка, якої припустилися 20 місяців тому (призначення уряду Юлії Тимошенко)", - сказав Ярослав Кендзьор, тоді як інші утримались від прогнозів.

Кендзьор також повідомив, що прихильники Кириленка збираються відправити у відставку заступника голови фракції "НУ-НС", лідера Народного руху Бориса Тарасюка.

За інформацією газети, ініціаторами відставки Мартиненка виступили депутатські групи "За Україну!" та "Єдиний центр".

Один із депутатів фракції "НУ-НС" додав, що підтримати Кириленка уже висловили готовність депутати Української народної партії і частина депутатів від Руху. Проти виступають представники громадянського руху "Народна самооборона".

На думку заступника голови фракції "НУ-НС" Тараса Стецьківа, "ті, хто задумав цей сценарій, напевно хочуть вивести фракцію "НУ-НС" із коаліції".

Водночас, Кендзьор повідомив газеті не тільки про готовність фракції до кадрових перестановок, але й до виходу "НУ-НС" з коаліції.

А Андрій Парубій запевняє, що у випадку зміни керівництва фракції "суттєвих змін" у Верховній Раді не відбудеться.

Як відомо, раніше "нунсівець" Роман Зварич заявив, що секретаріат президента намагається змінити керівництво фракції "НУ-НС" у парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News