Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко хочуть забрати у виборців право викреслити всіх

Понеділок, 26 жовтня 2009, 11:05

БЮТ пропонує виключити з виборчого бюлетеня графу "не підтримую жодного кандидата".

Відповідний законопроект щодо змін до закону про вибори президента зареєстрував бютівець Валерій Писаренко.

"Європейська практика свідчить, що такий крок сприяє заохоченню виборця до активного голосування та віддавання голосу за певного кандидата, адже неявка виборця на дільницю має практично такі ж наслідки для визначення результатів голосування, як і проставлення виборцем відмітки у графі «Не підтримую жодного кандидата", - аргументує свою позицію Писаренко.

Також він пропонує дозволити голосувати всім громадянам, які перебувають закордоном на законних підставах, зменшити строк внесення подання про формування звичайних виборчих дільниць.

Також проектом надається право громадянам входити до складу дільничної або окружної виборчої комісії незалежно від того, де вони проживають.

Проект забороняє також включати до складу комісій спеціальної виборчої дільниці, тобто лікарні, тюрми тощо працівників цього закладу.

Законопроект також скасовує вимогу до партій, які висувають президента, бути зареєстрованими більше ніж за рік до висування.

Більшість змін, крім графи в бюлетені про не підтримку жодного кандидата, пропонуються в зв’язку з рішенням конституційного суду про неконституційність деяких положень змін до закону про вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування