Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вимагає покарати "фальсифікаторів" важливого документа НУ-НС

Понеділок, 26 жовтня 2009, 13:52

Фракція БЮТ проситиме Генпрокуратуру порушити справу за фактом фальсифікації протоколу засідання фракції НУ-НС.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) на брифінгу у понеділок.

Він зазначив, що протокол п’ятничного засідання фракції НУ-НС, на якому йшлося про відкликання Миколи Мартиненка з посади її голови, зокрема, не має вхідного номеру та не підписаний жодним із заступників голови цієї фракції.

Крім того, серед нібито зібраних 38 підписів депутатів 1 прізвище викреслено (Олександр Третьяков) і щонайменше 1 депутат сказав, що він цього документу не підписував (Тарас Стецьків), а крім того, 14 людей фізично були відсутні у Верховній Раді, сказав Томенко.

"Ми прийняли рішення, що депутати нашої фракції звернуться до Генеральної прокуратури, щоб була відкрита справа за фактом шахрайства та службового підлогу (підробки), оскільки ми не можемо допустити, щоб хтось у секретаріаті президента чи в офісі Партії регіонів, чи десь закордоном сидів і підписувався замість депутатів (НУ-НС), а потім реєстрував цей документ у Верховній Раді", - заявив віце-спікер

Разом із тим, Томенко наголосив, що до голови Верховної Ради Володимира Литвина в даному випадку претензій немає, бо він розписав цей документ відповідно до регламенту.

"Я абсолютно впевнений, що тут ідеться про доведену фальсифікацію, тому вважаю, що її ініціатори повинні понести відповідальність, хоча в даному випадку мені важко сказати, чи це – секретаріат президента, чи конкретні депутати з фракції НУ-НС", - сказав він.

Віце-спікер також висловив думку, що після зміни керівництва фракції НУ-НС планувався її вихід із коаліції, але на сьогодні говорити про це немає підстав, тож "коаліція існує".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування