Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ДОПОМІГ ЯНУКОВИЧУ І НАСОЛИВ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 13:49

Президент Віктор Ющенко підписав закон про підвищення соцстандартів.

"Я хотів би довести до вас, що я підписав закон", - сказав Ющенко, звертаючись до журналістів.

Він також сказав, що має направити до Верховної Ради зміни до державного бюджету і пропонує повернути на доопрацювання бюджет на 2010 рік для того, щоб врахувати там підвищення соцстандартів.

Президент пояснив, що підписав закон, оскільки мінімальна зарплата та мінімальна пенсія мають бути прив’язані до прожиткового мінімуму.

"Єдиним базовим соціальним стандартом є прожитковий мінімум, до нього прив'язується мінімальна зарплата, і на цьому будується тарифна сітка в Україні і політика мінімальної пенсії. Крім того, до показника прожиткового мінімуму прив'язують стандарти соціальних програм", - пояснив він.

"Вести полеміку навколо прожиткового мінімуму – це означає вести дискусію навколо того, чи ми приймаємо правильне моральне рішення щодо комплексу ведення соціальної політики, чи ми допускаємо компроміс, що проблеми бюджету вирішуватимуться за рахунок пенсіонера, бідної людини і інваліда", - наголосив Ющенко.

Він висловив думку, що прожитковий мінімум у країні штучно занижений і вже давно мав був бути переглянутий.

"Нижче прожиткового мінімуму не повинна опускатися мінімальна зарплата. не може бути мінімальною пенсія, яка не відповідає прожитковому мінімуму. Дискусія нижче цієї планки для мене є аморальною і н я не дозволю лівим, правим, центристам нашим чи чужим спекулювати цією темою", - наголосив Ющенко.

Він упевнений, що для реалізації цього закону в 2009 році необхідно близько 1 млрд. гривень, щоб підняти пенсії, і 300-350 млн. гривень на зарплату працівникам бюджетної сфери.

В 2010 році на забезпечення підвищення пенсій знадобиться 5,5-6 млрд. гривень, а на підвищення зарплат бюджетникам - 4,5-5,1 млрд. гривень.

Ющенко впевнений у тому, що необхідні фінансові кошти в держави є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування