СИНУ ДЕПУТАТА, ЩО ЗБИВ БАЙКЕРШУ, ДАЛИ 2 РОКИ УМОВНО

П'ятниця, 6 листопада 2009, 12:50

Сина депутата міськради Сімферополя Віталія Файнгольда, що на смерть збив мотоциклістку, засудили до двох років утримання умовно.

Рішення прийнято в Залізничному суді Сімферополя, повідомляє "Е-Крым".

Суд позбавив Файнгольда права керування транспортними засобами на 3 роки, а також відмовив батьку загиблої мотоциклістки Олександру Гоппе у відшкодуванні морального збитку на суму 500 тис. грн.

Гоппе заявив, що незадоволений рішенням суду і має намір оскаржити його.

Суд також зняв арешт із транспортних засобів, що брали участь в аварії. Розбитий мотоцикл загиблої Ганни Мішуткіної повернуть Гоппе, а автомобіль "Бентлі" - Файнгольду.

Раніше держобвинувачення пом'якшило вимогу і замість 6 років позбавлення волі для Файнгольда зажадало 3 роки з позбавленням права керування транспортним засобом на відповідний термін.

Адвокат підсудного запропонував призначити Файнгольду випробувальний термін у 2 роки з позбавленням права керування на відповідний термін.

Як відомо, 16 вересня 2008 року в Сімферополі в результаті зіткнення мотоцикла "Сузукі" з авто "Бентлі" загинула на місці 25-рвчна водій мотоцикла Ганна Мішуткіна. У загиблої мотоциклістки залишилася п'ятирічна дочка.

За оцінкою очевидця події, "Бентлі" їхав зі швидкістю близько 200 км/год. У результаті зіткнення мотоцикл розлетівся на частини, а "Бентлі" продовжив рух і врізався в два інших авто, водії яких потрапили до лікарні з травмами.

У ході розслідування ДТП експертиза встановила, що в діях сина депутата була низка порушень правил дорожнього руху, а швидкість авто на момент аварії складала 171 км/год.

У ході судового засідання 23 липня 2009 року Файнгольд визнав свою провину.

У цивільному позові про відшкодування морального збитку батько потерпілої зажадав 500 тис. грн., Файнгольд погодився відшкодувати тільки 50 тис. грн., і пізніше передав потерпілому відповідну суму.

Файнгольд відшкодував моральний збиток у розмірі 500 тис. грн. дочці загиблої мотоциклістки, яку суд визнав потерпілою в справі.

Разом з тим батьку загиблої мотоциклістки за час процесу син депутата відшкодував лише 125 тис. грн. із запитаних 500 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування