У МНС уже лякають: свинячим грипом перехворіє кожен другий

П'ятниця, 6 листопада 2009, 13:26

Кожен другий українець перенесе захворювання вірусом грипу А/H1N1, прогнозують у Міністерстві з надзвичайних ситуацій.

Про це у п'ятницю заявив директор департаменту охорони здоров'я та медико-біологічного захисту МНС Олексій Громазін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фахівці прогнозують кілька хвиль підвищення захворюваності на грип і ГРЗ, а також А/H1N1, оскільки серед населення немає прошарку з імунітетом до цього грипу", - сказав він.

"Тому прогнозується, що відсотків 60, а, може, трохи більше чи менше населення країни перехворіють на цей грип (А/H1N1)", - додав Громазін.

Він підкреслив, що таке може статися у разі порушення попереджувальних розвиток епідемії заходів, протиепідемічних заходів та ігнорування своєчасного звернення до лікарів.

Він також припустив, що наступна хвиля підвищення захворювання на грип і ГРЗ, а також вірусом А/H1N1 може відбутися вже навесні 2010 року, а третя - восени 2010 року.

Водночас Громазін не бачить підстав для введення в Україні надзвичайного стану у зв'язку з епідемією грипу.

"Ситуація на сьогоднішній день контрольована і прогнозована, і вводити надзвичайний стан немає необхідності", - сказав він.

Як відомо, раніше заступник міністра охорони здоров'я Олександр Біловол спрогнозував, що близько 12 мільйонів людей, або майже чверть населення України, перехворіє на грип та ГРЗ під час епідемії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування