Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГОЛОВНИЙ СУД НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА ПРИПИНЯЄ РОБОТУ

Четвер, 12 листопада 2009, 16:35

Вищий адміністративний суд зупиняє свою роботу через відсутність фінансування.

"У зв’язку з відсутністю коштів на відправлення поштової кореспонденції, оплати послуг, закупівлі паперу та дисків", - пояснюється в заяві суду.

Вищий адмінсуд відзначає, що лише у 2009 році до суду надійшло більше 50 тис. касаційних скарг, здійснено касаційний перегляд у 25 тис. справ.

Щоденно судом відправляється "близько 3 тис. одиниць кореспонденції (ухвал, постанов, судових справ, повісток-повідомлень тощо)".

"Затримання відправлення кореспонденції навіть на один день створює серйозні проблеми із розглядом скарг та призводить до порушення процесуальних строків", - наголошують в суді.

Вищий адмінсуд заявляє, що до сьогодні здійснював відправлення поштової кореспонденції в борг. Проте зараз "Укрпошта" відмовляється надавати свої послуги у зв’язку із заборгованістю. За жовтень вона складає близько 62 тис. грн.

ВАС наголошує, що неодноразово повідомляв президенту, Кабінету міністрів та Верховній Раді про критичну ситуацію з фінансуванням усіх адмінсудів.

У цьому році таких звернень було близько тридцяти, проте становище з фінансуванням так і не змінилося, наголошують в суді.

Вищий адмінсуд нагадує, що саме він під час виборів президента виступатиме в якості суду першої і останньої інстанції у випадку оскарження їх результатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування