Ющенко привів армії нового начальника

Середа, 18 листопада 2009, 17:32

Президент Віктор Ющенко представив нового начальника Генштабу генерал-полковника Іван Свиду.

Як повідомила прес-служба президента, церемонія представлення відбулася у Міноборони.

Глава держави подякував за високопрофесійну роботу колишнього начальника Генштабу генерала Сергія Кириченка, який згідно його особистого рапорту звільнений з військової служби в запас за станом здоров’я.

Крім того, Ющенко очікує від нового керівництва ЗСУ якісної реалізації державної програми розвитку Збройних Сил на 2006-2011 роки.

"Наголошую на головному: стратегічний курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним. Наше завдання у військовій сфері – привести армію у відповідність до найкращих світових стандартів", - сказав він.

Президент підкреслив, що створення в Україні сучасної професійної армії на контрактній основі залишається пріоритетом державної політики.

"Маємо зберегти і примножити бойовий потенціал і оперативні спроможності Збройних Сил. Рішення президента з питань підвищення обороноздатності армії повинні бути виконані в повному обсязі", - сказав Ющенко.

Він також висловив переконання, що нове керівництво ЗСУ має зосередитися на підтримці та зміцненні позитивного іміджу нашої армії.

Особливу увагу президент акцентував на виконанні міжнародних зобов’язань України, зокрема щодо участі в міжнародних миротворчих операціях, інших заходах військового співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...