Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Облгази протестують проти планів Тимошенко

Середа, 2 грудня 2009, 17:14

Дочірнє підприємство Нафтогазу "Нафтогазмережі" не здатне здійснювати газопостачання споживачів.

Про це на прес-конференції в Києві заявили представники 30 обл- і міськгазів.

"Найбільша небезпека, на нашу думку, полягає в тому, що нас змушують передати газорозподільні мережі до рук структури, яка не уявляє, що робити з цими мережами", - сказав в.о. голови правління ВАТ "Львівгаз" Любомир Голубовський.

Як зазначили керівники газопостачальних компаній під час прес-конференції, дочірнє підприємство держхолдингу не володіє ні кваліфікованим персоналом, ні технічними потужностями для забезпечення надійного і безпечного газопостачання споживачів.

Керівники облгазів публічно звернулися до Генпрокуратури, щоб та розібралася в законності видачі дозвільних документів ДП "Нафтогазмережі" регулятором - Національною комісією регулювання електроенергетики.

"Саме зараз ми робимо публічну заяву Генпрокуратурі з проханням розібратися, на підставі яких документів були видані дозвільні документи і ліцензії новоствореної організації "Нафтогазмережі", - сказав Голубовський.

У зв`язку з цим голова правління ВАТ "Вінницягаз" Ігор Марчак наголосив на незаконності ухвалення НКРЕ на позачерговому засіданні 1 грудня рішення про анулювання ліцензії компанії на постачання газу за регульованим тарифом.

"Представники "Вінницягазу" на засідання запрошені не були, що є прямим порушенням процесуальних норм чинного законодавства", - сказав Марчак.

Він заявив, що передачею функцій з газопостачання споживачів Вінницької області регіональному представництву "Нафтогазмережі", регулятор поставив під загрозу надійне газопостачання цілого регіону в пік опалювального сезону.

Як відомо, Кабмін своєю постановою вирішив передати газорозподільні мережі 43 підприємств з газопостачання і газифікації, що перебувають у власності держави, на баланс одного з дочірніх підприємств "Нафтогазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування