СУД ВИРІШИВ, ЩО ГОЛОСУВАТИ ВДОМА МОЖНА ЛИШЕ З ДОВІДКОЮ - БЮТ

Субота, 16 січня 2010, 16:59

Апеляційний адмінсуд Києва ухвалив рішення, що голосування на дому має відбуватись виключно з підтвердженням медичною довідкою.

Рішення суду, ухвалене в суботу, є остаточним і не підлягає оскарженню, заявив представник Юлії Тимошенко у судах Валерій Писаренко.

Він зазначив, що таким чином суд "поставив крапку у спорі щодо можливості фальсифікацій виборів при голосуванні на дому", повідомляє сайт Тимошенко.

"У зв'язку з цим будь-які спроби здійснювати голосування за межами виборчих дільниць без підтвердження медичною довідкою є фальсифікацією виборів, і такі дії будуть кваліфіковані згідно з Кримінальним кодексом України", - сказав Писаренко.

Він також повідомив, що в суботу відповідне рішення суду буде доведене до всіх кандидатів на посаду президента, спостерігачів і членів виборчих комісій.

Писаренко також наголосив, що буде встановлено жорсткий контроль за виконанням рішення суду.

Як відомо, Тимошенко і представники її блоку стверджували, що дозвіл голосувати вдома без підтвердження медичними довідками нездатність виборця пересуватись самостійно, відкриває шлях фальсифікаціям, які збираються чинити прихильники Януковича.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко також заявляв, що за сфальшовані заяви про голосування вдома встановлена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

У суботу, напередодні виборів, він заявив, що при перевірці міліцією достовірності заяв на голосування вдома вже виявлено 6400 сфальшованих заяв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування