Луценко пояснив, навіщо регіоналам скандал навколо бюлетенів

Неділя, 24 січня 2010, 13:36
Депутати Партії регіонів переслідують свої бізнес-інтереси щодо поліграфкомбінату "Україна".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в Яремче Івано-Франківської області в неділю.

"Ситуація насправді не така, як її спробувала подати Партія регіонів. Мова йде ні про бюлетені, мова йде про захист бізнесу, близького до партії. Ні про які додаткові тиражі (бюлетенів) мова йти не може", - сказав він.

Раніше Партія регіонів закликала забезпечити охорону поліграфкомбінату "Україна" для того, щоб не допустити фальсифікації виборів.

На прес-конференції 22 січня регіонал Василь Грицак заявив, що підприємство нібито планують захопити "бойовики", а прем'єр Юлія Тимошенко нібито поставила завдання забезпечити зміну керівництва поліграфкомбінату, щоб мати можливість додатково виготовити 1,5 млн. виборчих бюлетенів.

Також депутат сказав, що в п'ятницю в.о. міністра фінансів Валерій Альошин прибув на комбінат "Україна" з наміром представити колективу нового виконуючого обов'язки гендиректора Володимира Хомко замість нинішнього директора Валентина Музики.

Разом з тим, глава МВС зазначив, що "Грицак, близький до консорціуму "ЕДАПС" (консорціум з виготовлення закордонних паспортів), відмовився друкувати паспорти в січні поточного року, в результаті чого близько 60 тис. українських громадян...не можуть отримати паспорти" .

"ЕДАПС", використовуючи своє монопольне становище і вплив на колишнього директора поліграфкомбінату "Україна", відмовляється виконувати свої обов'язки без попередньої оплати ", - сказав він.

"Тому, Мінфін, у підпорядкуванні якого знаходиться поліграфкомбінат "Україна", змінив директора", - повідомив Луценко.

Таким чином, за його словами, мова йде про те, що монополія "ЕДАПСа" на виготовлення паспортів буде "розірвана". Крім того, Луценко додав, що МВС отримало пропозиції від деяких країн про надання послуг друку паспортів.

"Підконтрольний "ЕДАПСу" колишній керівник поліграфкомбінату "Україна" відмовляється брати в цьому участь...Саме тому туди і приїхав депутат Грицак зі своїми колегами, щоб заблокувати процес, який може розірвати його монопольний бізнес", - підсумував Луценко.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування