Син Януковича збудував готельний комплекс і яхт-клуб для VIP-ів у Балаклаві?

62 перегляди
Понеділок, 1 серпня 2011, 13:23

У червні журнал "Кореспондент" опублікував рейтинг 100 найбагатших українців, серед яких вперше за історію України опинився син президента.

Статки старшого сина глави держави Олександра Януковича видання оцінило у 130 мільйонів доларів.

Януковичу-молодшому належить корпорація "Мако", яка веде будівельний бізнес на сході та півдні країни, зокрема, займається зведенням 17-поверхового бізнес-центру "Столичний" в центрі Донецька.

Ця компанія вже зажила скандальної слави. Так, на будмайданчику поблизу готелю "Дружба" у Донецьку, де компанія сина Януковича зводить чергову висотку, між забудовниками і місцевими жителями, які відстоювали свою прибудинкову територію , сталися на сутички.

Тоді ж у ЗМІ з’явилася інформація, що та сама фірма Олександра Януковича "МАКО" будує готельний комплекс у Балаклавській бухті.

За офіційною інформацією, йдеться про реставрацію історичних будівель на набережній Балаклави. 14 червня представники компанії структури, пов'язані з корпорацією "МАКО", урочисто відкрили відреставрований комплекс.

Проте, судячи з усього, під реставрацією історичних будівель ховається зведення грандіозного комплексу для відпочинку і розваг VIP-рівня.

Так, за даними видання "Остров", реставрацією зруйнованих пам'яток історії та архітектури займалися фірми ТОВ "Аквалайн Плюс" і ТОВ "Українсько-інвестиційний центр", які є учасниками корпорації "МАКО".

Ці фірми у 2006 році придбали на набережній Назукіна в Балаклаві будівлі та споруди з метою створення готельно-розважально-туристичного комплексу з яхт-клубом і житловою забудовою.

Місцеві мешканці називають ці об’єкти не інакше, як "будинки Януковича".

Цікаво, що попри те, що забудовник обіцяв вільний прохід на набережну для простих городян, після її відкриття в інтернеті стали з'являтися коментарі про те, що вхід на територію комплексу все таки закрили.

На момент перебування кореспондента "Острова" в Балаклаві вхід на частину набережної Назукіна, де розташований комплекс знову відреставрованих будівель, був відкритий.

Сам комплекс поки ще не обжитий.

Територія розділена невеликим парканчиком, який відокремлює безпосередньо саму набережну і комплекс будівель. За тим, щоб люди, що прогулюються набережною, не перетинали цю умовну лінію "між двома світами" стежить охорона.

Великої кількості яхт, що стоять вздовж набережної, поки не спостерігається. Хоча плавучі причали можуть обслуговувати близько 50 суден водотоннажністю до 130 тонн.

Що ж стосується того, в якому режимі буде далі працювати яхт-клуб і набережна біля нього, - поки невідомо. Видання зазначає, що, скоріше за все, ВІП-персони захочуть приховати від сторонніх очей своє перебування на території комплексу, а забезпечити їм це зможе лише закритий режим. Не дарма ж побудували ворота.

Крім того, кореспондент "Острова" побачив біля причалу яхту "Bandido", яку приписують старшому сину Януковича.

Багато співрозмовників видання називали яхту "Bandido" "яхтою Януковича", але на уточнюючі питання відповідати відмовлялися.

Водночас журналісти зазначають, що як тільки Віктор Янукович-старший з'явився у Криму, судно стало значно частіше виходити в море.

Цікаво також, що яхта стоїть не біля стінки відреставрованого яхт-клубу Олександра Януковича, а окремо, біля одного з причалів Балаклави.

Фото  "Остров"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації