Януковичу влаштували мітинг за "Магарач"

Вівторок, 11 грудня 2012, 11:46

У Ялті 10 грудня пройшов мітинг на захист інституту "Магарач", землю під яким нібито хочуть приєднати до так званої "дачі Януковича".

Як пише Микола Орлов із Ялти, "з вини чиновників найвищого рангу" інститут опинися на краю прірви.

 Фото Миколи Орлова, Ялта

"Після фактичної ліквідації дослідно-виробничої бази (ДВБ "Магарач" у с. Отрадне Масандрівської селищної ради) і вивозу звідти колекційних вин уже ніщо не заважає спокійно відпочивати нашій "першій особі" на своїй дачі, однак, як виявилося, і це не кінець історії", - написав він у матеріалі для "Української правди".

 

"Тепер вище керівництво України зацікавилося землею, на якій розташовані виноградники "Магарача". І для досягнення поставленої мети… були задіяні дуже серйозні важелі, підключені люди з кримського уряду та парламенту, деяких служб і відомств, а також Масандрівської селищної ради", - зазначив автор.

 

На думку ялтинців, "слідом за "Магарачем" прийде черга і Нікітського ботанічного саду" – тому вони вирішили боротися, пише Орлов.

 

Місцеві громадські активісти закликали ялтинців на мітинг – і люди прийшли, зокрема, колишні "магарачці". У підтримку інституту "Магарач" також виступили представники громадських організацій, зокрема – "Український вибір", "Російська Громада Криму", а також "комуністи-грачевці", зазначає автор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Директор інституту Анатолій Зотов відповідає на запитання