Колишній заступник міністра регіонального розвитку Ісаєнко живе у престижному маєтку

922 перегляди
14
Слідство.Інфо
Четвер, 5 лютого 2015, 14:26

Колишній заступник міністра регіонального розвитку Дмитро Ісаєнко у 2013 році задекларував понад 20 мільйонів гривень доходу.

Про це йдеться у сюжеті Дмитра Гнапа для "Слідство.Інфо".

В офіційній біографії Ісаєнка сказано, що він все життя працював службовцем та чиновником - жодного дня в бізнесі.

Тому для журналістів сюрпризом стала декларація чиновника про доходи за 2013 рік, у якій Ісаєнко вказав фантастичну як для службовця суму доходів - 20,49 млн гривень, пише видання.

Окрім того, журналіст з’ясував, що Ісаєнко живе у маєтку у престижному селищі Козин, що в 25 км від Києва.

Як свідчать дані Держреєстру речових прав на майно, садибу і земельну ділянку у більш ніж півгектара зареєстровано на Ісаєнко Наталію Дмитрівну. Очевидно, це донька екс-чиновника.

За даними автора, з великими грошима Ісаєнко почав мати справу ще понад 10 років тому, коли він працював на посаді начальника Центрального спеціалізованого будівельного управління Міноборони. Всі військові забудови та розпродажі військового майна роками проходили через руки Ісаєнка.

З іменем Ісаєнка пов’язані, зокрема, оборудки, які провело підпорядковане йому ДП "Ліси оборони".

Так, у 2005 році ДП "Ліси оборони" купило у фірми дружини Ісаєнка АТ "НВК "Будівельний капітал" 2911 сталевих ванн для військових на 925 тис грн. Але військова прокуратура вказаних ванн не знайшла і це стало приводом для порушення кримінально справи.

Ще одна оборудка пов’язана з будівництвом житла для військовослужбовців у м. Решетилівка (Полтавська обл.).

Для цього ДП "Ліси оборони" в особі директора Андрія Зернова уклало угоду з ПП "Квант", засновником якого був сам Зернов. Держпідприємство перерахувало "Кванту" 1,91 млн грн., а той найняв субпідрядника - вже згадане АТ "Будівельний капітал".

Варто зауважити, що співзасновником цієї компанії була також Наталія Зернова, дружина Андрія Зернова. Коли житло нарешті побудували, військовим воно так і не дісталося. Багатоквартирний будинок продали фірмі "Теплобуд", власником якої була Наталія Зернова.

Нагадаємо, 13 січня цього року група народних депутатів змусила Дмитра Ісаєнка відмовитися від статусу учасника бойових дій. На наступний день чиновник був звільнений з посади заступника міністра регіонального розвитку через неправомірне отримання ним статусу учасника АТО.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 176.32.12.---baroni..
Олег Швидун: ой как будто он один..на печерских новостроях..пенхаузы не банкирам принадлежат и не бизнесменам..как не спросишь то начальник таможни..то генерал армии то начальник милиции...то прокурор..
вот и квартиры для переселенцев /
IP: 95.133.246.---Kolya Mishtur..
Перевірити треба всіх ччиновників. Особливо працівників митниці. За останні кілька років державу пограбовано мінімум на сотні мільярдів доларів. Це треба повертати, а не чекати на мізерні подачки мвф та ін., і влізати в борги.
IP: 188.190.166.---Світлана Ткачук..
Що, і все? Просто був звільнений? А як же награбовані статки, які зараз так потрібні бійцям АТО? Чи не відбирають, бо вкаже пальцем на тих, у кого ще треба відбирати. І коло замкнеться. Отакі реалії.
IP: 109.86.127.---Олег Швидун..
ой как будто он один..на печерских новостроях..пенхаузы не банкирам принадлежат и не бизнесменам..как не спросишь то начальник таможни..то генерал армии то начальник милиции...то прокурор..
IP: 95.133.128.---Sasha Tymoshuk..
Яка біда, його звільнили...
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації