"Регионалам" – стоп

17 просмотров
Четверг, 02 сентября 2010, 13:28
Андрей Парубий
народный депутат от блока "Наша Украина - Народная Самооборона", член политсовета партии "Народный Союз Наша Украина"

Коли Янукович став Президентом, багато хто опинився перед складним вибором. Насамперед - держслужбовці.

Один мій товариш, який працював у виконавчій владі, після приходу їхньої влади одразу написав заяву на звільнення за власним бажанням. Хоча йому пропонували залишитись. Він - професіонал з великої літери. На моє запитання, чому прийняв таке рішення, відповів: "Я їм служити не буду".

Інший мій знайомий залишився на роботі. Він почав поводитися негідно, намагаючись вислужитись перед новою владою. В результаті втратив повагу, друзів, соратників. А через три місяці його звільнили. Без попередження і без пояснень.

Служити їм не тільки не морально, а й не прагматично.

Одному моєму товаришу, який працював на високій адміністративній посаді у медицині, недавно прийшов офіційний лист від обласної організації Партії Регіонів. У листі - пропозиція балотуватись в обласну раду від цієї партії. Він розсміявся і викинув лист у смітник. Через день до нього передзвонили з партійного офісу і спитали, чи він вже прийняв рішення. Почувши категоричну відмову, йому ввічливо подякували і попрощались.

Ще через день його безпосередній керівник по дружньому поставив його перед вибором - або домовлятись з владою, або звільнимо "по статті". Мій товариш обрав третій варіант.

Через годину він положив на стіл керівнику заяву на звільнення за власним бажанням.

На моє запитання, чому прийняв таке рішення, відповів: "Я з ними домовлятись не буду".

Інший мій знайомий - бізнесмен - вирішив, що з ними можна домовитись. І домовився.

Мене він довго переконував, що інакше йому знищать бізнес, що вони прийшли надовго і з цим треба змиритись, і якось уживатись з ними, що не треба бути романтиком і революціонером. Сьогодні, мовляв, час реалістів і прагматиків. Більшість друзів перестали подавати йому руку. А ще через деякий час його бізнес брутально перебрали більш впливові партійні товариші.

З ними домовлятись не тільки не морально, а й не прагматично.

Майже усі мої знайомі голосували проти Януковича. Але були й такі, які говорили - нічого страшного. Він наведе порядок в економіці. Припиняться сварки у владі, ціни перестануть рости, з Росією домовимось про дешевший газ, піднімуть зарплати і пенсії.

Сьогодні, після підняття цін на газ, комунальні послуги, коли влада планує підняти пенсійний вік, після "Харківських угод" - вони воліють не згадувати за кого голосували на президентських виборах.

Вірити їм не тільки не морально, а й не прагматично.

Багато хто переосмислив свою оцінку подій в державі за пів року президентства Януковича. Тому рейтинг Партії Регіонів падає. Зате владу вони узурпують щораз більше і більше. Багато хто або пішов служити їм, або домовлятись з ними. Вони, як орда. Немає сумніву - вони будуть йти доти, доки ми їх не зупинимо.

У нас складні передумови - опозиційні партії подрібнені і пересварені. Закон про місцеві вибори пересварить їх ще більше. Сформувати спільну опозиційну платформу на місцеві вибори видається майже неможливим. Партія Регіонів, маніпулюючи законодавством, робить все для цього. Вони розуміють - їхня сила - в нашій слабкості, в нашій роз'єднаності.

Та однак є деякі позиції, які можуть стати спільними для усіх опозиційних сил. На моє переконання, найважливіша з них - закликати своїх прихильників до найважливішого - не дати на місцевих виборах жодного голосу Партії Регіонів і їхнім сателітам. Проголосити спільне гасло - "регіоналам - стоп!"

На усіх ефірах, зустрічах, дебатах пояснювати найголовніше: якщо їх не зупинити, втратить не тільки Українська держава, втратить кожен громадянин.

Якщо не буде публічного взаємопоборювання, якщо опозиційні сили, агітуючи за себе, одностайно будуть викривати справжню сутність цієї влади і закликатимуть не віддати жодного голосу регіоналам, - буде шанс хоча б частково повернути довіру людей, дати надію.

А найголовніше - зупинити цю орду.

Продемонструвати їм, що це наша земля, і ми не дозволимо торгувати ні державою, ні собою.

Регіоналам - стоп!

Андрій Парубій, народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", член політради партії "Народний Союз Наша Україна"

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)