Печальные итоги года

Пятница, 31 декабря 2010, 12:06
эксперт по вопросам социальной политики

Рік, що минає, став не просто роком втрачених можливостей, але роком кроку назад. В політичній сфері, під розмови про стабілізацію політичної ситуації, постає антиукраїнський авторитарний диктаторський режим.

Він будує поліцейську державу, яка має стати сторожем, що оберігає Україну – джерело надприбутків правлячої олігархії – від її народу, який для влади є лише будівельним сміттям в побудові "нової країни".

Не випадково, що саме під кінець старого року, на фоні призначення друга родини Януковичів на посаду голови НБУ, в українській політичній журналістиці з’явився такий промовистий термін як Сім’я.

Водночас нинішня влада продемонструвала повну неспроможність керувати країною в інтересах людей. Це повний соціально-економічний провал. Не виконано жодної передвиборчої обіцянки Януковича.

І не просто не виконано, а зроблено все навпаки! Обіцяв не підвищувати пенсійний вік – підвищив!

Обіцяв контролювати ціни – маємо шалене здороження продуктів харчування.

Зростають ціни на газ – ростуть тарифи на житлово-комунальні послуги. Натомість Янукович клявся-божився що цього не допустить – і перед виборами, і пояснюючи продаж Севастополя Росії.

Тимошенко навіть в кризовий рік та тиск не йшла на такі антигуманні кроки.

Власне, всі так звані реформи нинішньої влади влаштовуються коштом бідних в інтересах кількох десятків найбагатших родин.

Лише погляньте як останніми днями Азаров захищав офшори – це місця, де українські олігархи ховають свої гроші від оподаткування.

Ось де резерв для поповнення бюджету. не те що крихти від малого бізнесу…

Андрій Павловський,народний депутат України, для УП