Когда же Украина избавится от иностранной оккупации?

35 просмотров
Вторник, 07 февраля 2012, 12:03
Антон Варварич
ВОО "Патриот - защитник Родины"

Імперія – це метрополія із численними колоніальними володіннями. Національне питання завжди було смертельно небезпечним для будь-якої імперії. Саме воно стало основною причиною розпаду СРСР – однієї з останніх і найбільших імперій нашого часу.

"І за соломинку вхопиться той, хто топиться"...

Так і Росія намагається зберегти хоч залишки імперії. Україну вона вважає найбільш підготовленим для цього об'єктом, а відтак намагається привласнити собі не тільки територію й засоби виробництва, але і її історію – історію Київської Русі.

Без минулого – у Росії немає й майбутнього. Основні засоби новітніх колонізаторів – енергетична монополія, скупка промислових об'єктів, мовна експансія й інформаційна блокада...

*   *   *

Війна, а відтак і обслуговуюча її політика – огидні справи. Вони ніколи не обходяться без зрадників і яничарів. Наш власний досвід – наочне тому свідчення. Боротися з відвертим ворогом – важка справа. Але значно важче боротися із прихованим ворогом. Зрадництво – найважчий гріх з усіх відомих... Згадайте "апостола" Іуду...

Що ж робити сьогодні Україні?

Насамперед необхідно позбутися колоніальної залежності. Розпад радянської імперії аж ніяк не змінив статусу України як васала московського центру. Тут залишилися всі атрибути колишньої системи: впроваджена імперією структура державного управління, ідеологічно підготовані кадри майже для всіх ланок цієї структури, включаючи економіку, освіту, армію, внутрішню й зовнішню політику, місцеву адміністрацію тощо.

Хіба може бути сумнів у тому, що КПУ – це фактично "Колоніальна партія", а Партію регіонів справедливо було б називати "Партією рабовласників"? Ідеологічні розбіжності між ними аж ніяк не впливають на їхню стратегічну мету – відновлення колишньої імперії, у лоні якої вони відчуватимуть себе безпечніше, принаймні від помсти власного народу.

І хоча Російська імперія в грудні 1991 року нарешті впала, але армія й імперські силові структури залишились на території України. Етнічні росіяни й генетично, і традиційно, і за ідеологічним вихованням є прихильниками колоніалізму й тоталітаризму.

Наочний тому приклад – "Русское единство". Вони й досі тримають у своїх руках важелі управління країною, принаймні в ряді регіонів.. Чи можуть вони стати патріотами незалежної України? Але ж вони беруть участь у формуванні нашої влади.

То чи варто дивуватись тому, що ми ніяк не можемо навести лад у своїй державі?

*   *   *

Політичні події, які відбулися останнім часом у соціальному й національному житті України, свідчать про зростання суспільної свідомості населення. Можна сподіватись, що парламентські вибори 2012 року дозволять зменшити колоніальну складову в законодавчій гілці влади.

Проте суттєво вплинути на закорінену колоніальну систему державного управління навряд чи вдасться.

У нас просто немає досвіду управління незалежною державою.

Набуття такого досвіду вимагає тривалого часу. Запозичувати його в будь-якої іншої держави – марна справа. Історичні, національні, економічні, природні умови, на підставі яких випрацьовується система управління, у кожної держави неповторні.

У програмах 190 "політичних" партій України немає й натяку на проект національної системи державного управління. Майже всі українські партії побудовані за авторитарним – колоніальним ! – принципом.

То про яку демократичну систему управління державою може йти мова?

У свідомості навіть української інтелігенції поняття політичної культури тільки починає зароджуватись. Чи можна чимось прискорити цей розвиток або компенсувати його нестачу? При великому бажанні й наполегливості – так! Для цього треба скористатись українськими національними звичаями й традиціями, а також історичним досвідом – хоча б козацької держави часів Богдана Хмельницького, Конституцією Пилипа Орлика тощо. Ідеться не про повернення до старовини, а про використання тих основ, на яких вони будувались.

*   *   *

Історію роблять маси... Ми живемо у світі, що його створено попередніми поколіннями. Наші діди й батьки, навіть відходячи в кращий світ, молилися за те, щоб їхнім нащадкам жилось краще. Адже молитва – реальна чи віртуальна – визначає переважний напрямок життєдіяльності кожної людини. Мрії й поведінка батьків, зрештою, формують вектор наступного розвитку суспільства.

Щоправда, завжди знаходяться особистості, які прагнуть використати духовну й фізичну активність мас у власних інтересах – очолити рух, щоб за його допомогою захопити владу.

А влада – це вже ресурс для реалізації особистих прагнень... Гасла, з якими вони прийшли до влади, відступають на десяте місце після власних бажань.

І ніяка конституція – за відсутності такого президента, яким був Гавел – протидіяти цьому не зможе.

Коли нинішній уряд береться за проведення чергової реформи, українці з острахом чекають, у яку нову аферу це може вилитись. Адже всі так звані "реформи" мають за мету вичавити із громадянина ще певну суму грошей для "поповнення бюджету", який розкрадається владними структурами з неймовірною швидкістю.

Радянський Союз розпався саме через те, що в бюджеті не вистачало грошей для "прокормлення" дітей, онуків, кумів і інших родичів правлячої верхівки.

Наш сучасний уряд – гідний нащадок колишньої колоніальної системи, який добре засвоїв від своїх наставників методику пограбування народу. Можете здогадатись, що чекає нас у недалекому майбутньому.

*   *   *

У політику йдуть переважно люди, які більше ніякими здібностями не володіють. Знищивши колишню систему управління державою, вони не спромоглися створити нову. Навіть посаду міністра вважають політичною. А це означає, що на всі посади нижчого рівня призначаються не авторитетні фахові спеціалісти, організатори виробництва – а соратники по партії.

От і "маємо те, що маємо"...

Прийняті Верховною Радою закони ніколи не працюватимуть, поки не будуть створені дієві команди виконавців, забезпечених необхідними ресурсами.

Антон Варварич, ВГО "Патріот – захисник Батьківщини", спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)