За что трудовые мигранты должны отдавать 15% -17%?

83 просмотра
Вторник, 04 июня 2013, 12:21
Иван Тимощук
для УП

До мене дійшла правдива інформація про черговий крок нашого "славного" уряду й держави на шляху до "пакращення" рівня життя простого українського народу. Саме – трудового народу, а не еліти та олігархів.

Маю на увазі той факт, що держава в особі Національного банку України почала вираховувати з українських людей 15%, а то й більше, від суми грошових надходжень, які вони отримують від своїх рідних та близьких, що працюють за кордоном. У такий спосіб азаровський уряд намагається більше наповнити державну казну України.

Але я глибоко переконаний, що ці гроші не підуть на вирішення соціальних проблем українців, чи інші благородні цілі.

Я хочу нагадати пану Азарову та його свиті, що заробітчани, які працюють та заробляють гроші в інших країнах, уже сплатили цим країнам щомісячно державний податок. Адже ці країни дали їм роботу, тому вони, заробітчани – підтримують матеріально бюджети цих країн. У свою чергу, ці країни також проводять позитивну соціальну політику по відношенню до працюючих емігрантів.

А яку допомогу чи роботу дала їм Україна?!.. Адже вони змушені були – не від доброго життя! – податися в чужі краї в пошуках кращого життя та роботи, щоб допомагати своїм сім'ям та рідним.

А тепер керманичі нашої держави надумали "погріти руки" на цих тяжко зароблених грошах.

За що заробітчани чи їхні сім'ї повинні віддавати цих 15%-17%? Та чи справедливо таке, щоб з одного й того ж заробітку двічі вираховувати податок?

Коли заробітчани пересилають свої заощадження рідним на Україну, то вони вже матеріально допомагають державі. Адже прислані гроші осідають у країні, а це добре. Чи, може нашій рідній Україні не вистачає грошей для спорудження ще одного Межигір'я? Чи шикарних закордонних поїздок наших високопосадовців та нардепів, чи ще на щось подібне?

А чи знає пан Азаров та президент Янукович зі своїми командами, скільки гробів із тілами заробітчан за останніх 10-12 років прийшло в Україну? Нехай вони наведуть довідки з посольств України в тих країнах, де працюють українці, чи в Міністерстві закордонних справ України – та замисляться над тим, скільки українських дітей стали сиротами...

Гроші за кордоном нашим співвітчизникам даються ой як нелегко. Задарма в чужих країнах їм ніхто не платить. Інколи умови праці за кордоном доводять людей до відчаю. Я тут не голослівний, я знаю конкретні приклади. Але вони зараз зайві.

Раніше, років 10-15 тому назад по заробітчанських країнах "гуляв" український рекет. А тепер наша держава виступає в ролі "рекетира".

Я пригадую, що в ті часи, коли набирали все більшої кількості виїзди українців за кордон у пошуках кращої роботи та кращого заробітку, тодішній президент Леонід Кучма в ЗМІ говорив про цих людей як самих поганих людей суспільства, самих "не-патріотів" своєї країни. А, зокрема, жінки вважалися повіями, особами "легкої поведінки".

До чого недалекоглядною була ця людина, яка "кидала камінь у свій город". Адже якщо в країні, якою ти керуєш, склалася така ситуація в плані безробіття, то треба думати про серйозні кардинальні зміни й рішення такої проблеми для всього народу. Для того й президент, який повинен розумно управляти державою.

Ми вже більше 20 років думаємо й надіємося, що життя буде краще, а бажаного покращення в реальності не видно. Наші високопосадовці їздять у закордонні відрядження здебільшого для розваг, а не для того, щоб подивитися як інші живуть у світі; щось розумно перейняти; задуматись як правильно витратити кошти в державі та в реальності поліпшити життя людей у країні.

Багато держав нам готові протягнути руку допомоги. Але багато з них сумнівається, що ця допомога буде реалізована правильно.

Ми багато знаємо – а ще більше не знаємо – негативних прикладів діяльності високопосадовців нашої держави. Яка безмірна тяга до збагачення в деяких із них. Вони вже матеріально забезпечили свої родини до сьомого покоління. І ще їм мало.

Скільки людині потрібно для нормального життя?..

Наша країна – країна контрастів. Багато простого народу живе за межею бідності – я маю на увазі людей, які хочуть працювати, але не мають на це можливості. При цьому невелика, значно менша група людей не може впоратись з нечесно нажитим капіталом.

Я ніколи не повірю в те, що протягом свідомого дорослого трудового життя можна чесно заробити казкові мільйони. Простий українець здавна важко працював і не жив приспівуючи. Історія знає про те, що нашому брату вже доводилось й океан долати в пошуках кращої долі.

Я певен у тому, що коли держава "утрясе трудове питання", то більшість заробітчан повернуться в Україну – і працюватимуть, і житимуть на своїй землі.

Тому задумайтесь, панове урядовці, нардепи та президент країни: перш, ніж забирати в людей зароблене чесною важкою працею, потрібно створити умови в державі.

Для цього ви стоїте у керма цієї держави.

Іван Тимощук, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)