Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибух на шахті, схоже, поб'є рекорд за кількістю загиблих

Неділя, 18 листопада 2007, 21:50

Кількість жертв вибуху на шахті ім.Засядька в Донецьку збільшилося до 63 чоловік, доля 37 шахтарів залишається невідомою.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-служба МНС. 28 евакуйованих з копальні шахтарів госпіталізовані.

У той же час, як повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації, тіла 27 загиблих гірників підняті на поверхню.

Разом з тим, президент благодійного фонду "Розвиток України" і футбольного клубу "Шахтар" Ринат Ахметов пообіцяв виділити потерпілим від вибуху 10 млн. гривень.

"Сьогодні ФК "Шахтар" і Фонд "Розвиток України" вирішили виділити потерпілим від вибуху на шахті ім. Засядька 10 мільйонів гривень", - цитує Ахметова "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу благодійного фонду.

Також прес-служба інформує про те, що для роботи з родинами потерпілих створена координаційна рада фонду, що почне працювати в понеділок на місці трагедії.

Як повідомлялося, у неділю в 03:11 ночі на шахті імені Засядька на глибині 1078 при проведенні робіт відбувся вибух метано-повітряної суміші. За даними МНС, на момент аварії під землею перебували 456 гірників, у тому числі на аварійних ділянках - 186.

Найбільша за всю історію незалежної України аварія сталася в березні 2000 року на шахті ім. Баракова в Луганській області. У результаті вибуху метану й вугільного пилу там загинули 80 гірників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...