НАБУ взялося за "слугу народу" Холодова після виходу розслідування "Схем"

П'ятниця, 6 грудня 2019, 10:20
НАБУ взялося за слугу народу Холодова після виходу розслідування Схем

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо нардепа від "Слуги народу" Андрія Холодова після публікації журналістського розслідування.  

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь НАБУ на запит  

Дослівно НАБУ: "4 грудня детективами НАБУ внесено відомості до ЄРДР за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2. ст.15, ч.2. ст.364 Кримінального кодексу України, а саме: закінченого замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем". 

 

Деталі: Видання нагадало, що журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" дійшли висновку, що Холодов відстоював свої інтереси, коли лобіював у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном.

Розслідувачі встановили, що "слуга народу" через низку підставних осіб та номінальних власників таки пов’язаний з тютюновим бізнесом. Зокрема, з роздрібною торгівлею цигарками у кіосках, та оптовим постачанням тютюнових виробів у точки продажу.

З’ясувалося, що фірма, на яку записані столичні кіоски, де торгують цигарками, належить кіпрській компанії, яка була заснована у маєтку родини Андрія Холодова на Кіпрі у місті Лімасол.

Пізніше депутат зазначав, що кіпрська компанія, на яку заведений цей бізнес, була продана "іншому власнику" ще в 2018-му, але не зміг сказати, кому саме.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...